SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Νέα αποδυτήρια τύπου σπείρα στις παραλίες της Αλοννήσου

2021-07-07 18:35:10
Στο προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοποθέτησης των καινούργιων αποδυτηρίων τύπου σπείρα στις παραλίες Ρουσούμ Γυαλός, Χρυσή Μηλιά, Κοκκινόκαστρο, Τζώρτζη Γυαλό, Λεφτό Γυαλό, Αγιος Δημήτριος και Μεγάλος Μουρτιάς.
Στα αποδυτήρια έχουν τοποθετηθεί και ευμεγέθη αυτοκόλλητα καλύπτοντας τρεις θεματικές ενότητες, τοπία της Αλοννήσου, τοπία και ζωάκια του θαλασσίου πάρκου και φωτογραφίες απο το υποθαλάσσιο μουσείο της Περιστέρας.
Το Αποδυτήριο Σπείρα μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον και με σύστημα ντους έτσι ώστε να καλύπτει δύο βασικές ανάγκες των λουoμένων, το αποδυτήριο και το ντουζ, με οικονομία
χώρου (δύο λειτουργίες σε μία) και δυναμικό αρχιτεκτονικό σχέδιο (σπειροειδές αποδυτήριο). Το αρχετυπικό σύμβολο της σπείρας υπάρχει στη φύση, την τέχνη και την αρχιτεκτονική - χρησιμοποιήθηκε σε ένα προϊόν για την ανανέωση των ακτών, που ήδη κατέκτησε βραβείο καινοτομίας στα Tourism Awards 2016, όπως επίσης και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: αριθμός διπλώματος ΟΒΙ 1008436).
Η Σπείρα, που σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης υγιεινής, διασφαλίζει τον συνεχή αερισμό και την ηλιακή ακτινοβολία, και έτσι καθίσταται ο πλέον κατάλληλος τύπος αποδυτηρίου για ακτές και πισίνες σε συνθήκες ζωής COVID-19.