SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(video&εικόνες) Το Άγιο Φως επέστρεψε στην Σκιάθο και τις Β. Σποράδες μετά από ένα χρόνο απουσίας...

2021-05-02 23:31:06
Χωρίς τιμές Αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο φως στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο.
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των Ισραηλινών λόγω πανδημίας, ο υφυπουργός αποδήμου ελληνισμού Κώστας Βλάσης συνοδευόμενος από τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, πέταξαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ και από εκεί στα Ιεροσόλυμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου για να μεταφέρουν το Άγιο Φως και μαζί και το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.
του Νίκου Τζούμα
Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα μετά τις 18.00 το απόγευμα, 3 μόλις ώρες πριν την Ανάσταση η οποία επισπεύθηκε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Με την έλευσή του στην Αθήνα έφυγαν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και μετέφεραν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. Το Άγιο Φως σε Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο μεταφέρει με ευλάβεια η SKY express, τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα. Κάμερα : Νεοκλής Νακάϊ https://youtu.be/c2jUvnwQPbs Στην Σκιάθο το Άγιο Φως έφτασε στις 19:35 ώρα Ελλάδας και το υποδέχτηκαν οι Ιερείς του νησιού Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Κατσούρας, Ηγούμενος της Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Αρχιμανδρίτης του Ενοριακού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου (Λιμνιάς) Παντελεήμων Χούλης, Γεώργιος Σταματάς, πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επίτροπος Σκιάθου, εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών. Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης βρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαννίτσης και Τσιανάκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου. Ο π. Γεώργιος Σταματάς συνοδεία περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος παρέδωσε παρουσία του Λιμενάρχη Σκιάθου Αντιπλοιάρχου Νικολάου Κατσάμπα και του Δημοτικού Συμβούλου Δημητρίου Διολέττα το Άγιο Φως στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που αναχώρησαν με σκάφος για την παράδοσή του στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου, έτσι το Άγιο Φως με την προσωπική πρωτοβουλία του επίτιμου Δημότη Σκιάθου κ. Ανδρέα Ποταμιάνου επέστρεψε φωτίζει και αγιάζει την Σκιάθο και τα νησιά των Β. Σποράδων Φωτογραφίες : Φωτεινή Καρρά