SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Mήνυμα του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα για την Εθνική Επέτειο

2021-03-24 23:12:51
"«η πατρίς ήτον και θα είναι το είδωλον της ψυχής μου» (Επιστολή τού Θ. Κολοκοτρώνη στον Γεώργιο Κουντουριώτη – Ναύπλιο, 30 Δεκεμβρίου 1824).
Οι προγονοί μας με τους αγώνες τους κατάφεραν αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο την εποχή εκείνη, να διεκδικήσουν και τελικά να κερδίσουν την ελευθερία τους.
Η διττή έννοια της ιστορικής επετείου μαζί με το χαρμόσυνο άγγελμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αποτελεί το σύμβολο της αναγέννησης, της ελπίδας και της ζωής.
200 χρόνια μετά ο αγώνας τους είναι σημείο αναφοράς και έμπνευσης στη σύγχρονη μάχη κατά της πανδημίας, που δεν μπορεί παρά να μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η Σκιάθος έχει την τιμή να συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με εκδηλώσεις, έκθεση, και αφιερώματα που θα αναδείξουν την ιστορία του νησιού, με σημείο αναφοράς την εμβληματική Ιερά Μόνη Ευαγγελιστρίας.
Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες με υγεία και αλληλεγγύη!" ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα με αφορμή και τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του '21
https://youtu.be/nrIT_e4ILx4