SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επικίνδυνα σημεία στην “Περιφερειακή” οδό | της Κατερίνας Κουρκούμπα - Δελακουβία

2021-03-03 15:37:54
Με αφορμή το πρόσφατο θλιβερό ατύχημα μπροστά από τον Σκλαβενίτη, εκτός από τις αυτονόητες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον αγαπητό συμπολίτη μας, χρειάζεται να ληφθούν και τα αναγκαία μέτρα για να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοιο ατύχημα. Είναι γνωστό ότι το σημείο είναι επικίνδυνο κι έχουν γίνει και στο παρελθόν πολλά ατυχήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά. Είναι αναγκαίο λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα, για να μη θρηνήσουμε θύματα. Θα πρέπει ίσως η παρακείμενη επιχείρηση να ορίσει παρκαδόρο που θα διευκολύνει τους πελάτες της κατά την είσοδο και την αποχώρηση των αυτοκινήτων τους, ώστε να αποφεύγεται σύγκρουση με τα διερχόμενα τροχοφόρα. Είναι απαραίτητη μία τεχνική μελέτη για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο σημείο αυτό. Σε όλο το τμήμα αυτό του Περιφερειακού ως τη στάση της Ακρόπολης πρέπει να ορισθεί χαμηλό όριο ταχύτητας για τα τροχοφόρα και αυτό να ελέγχεται αυστηρά. Με την ανάπτυξη και επέκταση της πόλης της Σκιάθου, δεν είναι Περιφερειακή οδός, αλλά ένας αστικός δρόμος σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η ανθρώπινη ζωή, η υγεία και η αρτιμέλεια δεν μπορεί να εκτιμηθεί με χρήματα. Ήδη τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Σύλλογος Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι”, με έγγραφό του στον Δήμο Σκιάθου, είχε επισημάνει το πρόβλημα και ζήτησε να μπουν φωτεινοί σηματοδότες, (κάποιοι μπορεί να μη λειτουργούν μόνιμα, αλλά να ελέγχονται από τους πεζούς) σε  επικίνδυνες οδικές διασταυρώσεις – καρμανιόλες. Στο έγγραφό του είχε επισημάνει:
  1. Διασταύρωση παραλιακής με περιφερειακή οδό. Ιδιαίτερης σημασίας, καθώς δίπλα είναι το Δημοτικό Σχολείο.
  2. Διασταύρωση του Δέλτα.
  3. Διασταύρωση των οδών Κοραή και Περιφερειακής οδού. (Στο σημείο έχουν γίνει στο παρελθόν σοβαρά ατυχήματα, αφού δεν υπάρχει ορατότητα).
  4. Διασταύρωση οδού Παπαδιαμάντη και Περιφερειακής.
  5. Διασταύρωση Αγίου Φανουρίου και Περιφερειακής.
Ασφαλώς μία εμπεριστατωμένη μελέτη από ειδικούς επιστήμονες θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ολοκληρωμένα. Κατερίνα Κουρκούμπα - Δελακουβία