Το συνέδριο απευθυνόταν σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που εμπλέκονται με την μετάβαση της χώρας μας στην κυκλική οικονομία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκε η καθοριστική συμβολή του έργου LIFE- IP CEI – Greece στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, προωθώντας πρακτικές και αλλαγή συμπεριφοράς για την αύξηση του κύκλου ζωής των προϊόντων, τη μετατροπή των αποβλήτων σε πόρους και την αποτελεσματική εφαρμογή της νέας νομοθετικής δέσμης μέτρων της ΕΕ για τα απόβλητα.
Συμμετοχή εκπροσώπων από την Αλόννησο σε συνέδριο για την κυκλική οικονομία
2021-01-23 11:49:07
Με ενεργό συμμετοχή 250 συνέδρων περίπου, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι από τον Δήμο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το Εναρκτήριο Διαδικτυακό Συνέδριο LIFE -IP CEI Greece για την Κυκλική Οικονομία που διοργάνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και το Πράσινο Ταμείο. Στο οποίο προήδρευσαν οι γ.γ. του ΥΠΕΝ κ.κ. Κων/νος Αραβώσης και Μανώλης Γραφάκος, που ανέλυσαν διεξοδικά τα εθνικά σχέδια και στρατηγικές που εκτελούνται. Το πρόγραμμα στην Αλόννησο αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.
Εκ μέρους του Πράσινου Ταμείου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στάθης Σταθόπουλος τόνισε πως, ως συνδικαιούχος και στρατηγικός χρηματοδότης του έργου, το Ταμείο συγχρηματοδοτεί με 3 εκ. ευρώ το υπουργείο Ενέργειας, τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Αλοννήσου, Πάρου, Αντιπάρου, Τήνου, Θήρας και Ναυπακτίας, το Δίκτυο Νήσων ΔΑΦΝΗ, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Κεντρικό ρόλο στην εκτέλεση του προγράμματος έχει ο διευθυντής του Ταμείου κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ