SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Τo Skiathoslife εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον κ. Richard Romanus

2021-01-13 21:58:41
Το Skiathoslife καλωσορίζει τον κύριο Richard Romanus κι ανακοινώνει την συνεργασία μαζί του εγκαινιάζοντας την δική του συγγραφική στήλη.
Έτσι μεγαλώνει κι άλλο η οικογένεια του Skiathoslife δίνοντας την δυνατότητα στο αναγνωστικό μας κοινό να "ταξιδέψει" νοερά μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες του.
Ο κύριος Richard Romanus κατά καιρούς, μέσα από τα συγγραφικά του έργα, έχει αποδείξει πόσο πολύ αγαπά το νησί της Σκιάθου προβάλλοντας την ομορφιά του μέσα από την δική του βιωματική ματιά.
Καθημερινά επεισόδια σαν σκετσάκια "ντυμένα" με τρυφερότητα υπό το βλέμμα ενός Αμερικανού που, ζώντας πια σχεδόν είκοσι χρόνια με τους Σκιαθίτες, επιχειρεί να διεισδύσει στην ψυχή τους. Ιστορίες ανθρώπινες από έναν μικρό τόπο που περικλείουν μέσα τους την ουσία της ζωής. 
Έχει κάνει ειδική μνεία στο Μοναστήρι της Μονής Ευαγγελίστριας μέσα από το ομότιτλο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2014. 
Πηγή έμπνευσης του έχουν υπάρξει οι Ελληνικές παραδόσεις καθώς επίσης και η Ιστορία μας ως έθνος που έχουν αποτυπωθεί συγκεκριμένα στο βιβλίο του "Matoula's Echo" μέσα από το πρίσμα μίας άλλης εποχής, εκείνης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.    
Θα έχουμε την τιμή να μοιραστούμε μαζί σας ακόμη και κάποια αποσπάσματα από το επερχόμενο βιβλίο του που θα έχει τίτλο "Skiathos Diaries" (Της Σκιάθου τα ημερολόγια)...
Ευχαριστούμε Richard Romanus! Καλώς μας ήρθες! 
Richard Romanus is an American actor,screenwriter,songwriter and an author.Born and    raised in Vermont of USA  ,Richard Romanus attended Xavier University and received a BS in Philosophy.He then attended the University of Connecticut Law School for a year,after which he left to become an actor.He studied at the famous Actors studio with Lee Strassberg and his first major role was in Martin Scorcese's film "Mean streets".
He has performed in numerous stage productions,films and television series.Together with his wife,Anthea Sylbert,he also wrote and produced Giving up the Ghost in 1998 and If You Believe in 1999, for which they were nominated for a Writers Guild of America award for Best Original Screenplay. Since the end of 2001 Richard and Anthea have been living in Skiathos.Richard Romanus has written and published his own books which are:
"Act III" - Armida Publications (2011 - Shortlisted for the Rubery International Book Award)
"Chrysalis" - Armida Publications (2011)
"Scetches of Skiathos" - Aiora Press & Armida Publications (2014)
"Matoula's Echo" - Armida Publications (2014)
"Evangelistria : The Holy Monastery of the Annunciation in Skiathos" - Armida Publications (2014)
"Portraits of Skiathos" -  Aiora Press (2017)
 
Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους είναι Αμερικανός ηθοποιός, σεναριογράφος, συνθέτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέρμοντ των ΗΠΑ.
Πήρε πτυχίο Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Xavier του Σινσινάτι και ξεκίνησε να σπουδάζει Νομικά αλλά τα εγκατέλειψε για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Φοίτησε στο φημισμένο Actor’s Studio της Νέας Υόρκης με τον Lee Strassberg και ο πρώτος σημαντικός του ρόλος ήταν στην ταινία Κακόφημοι δρόμοι του Μάρτιν Σκορσέζε.Έπειτα συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες, θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές.Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους μαζί με τη γυναίκα του Άνθεα έχουν γράψει και κάνει την παραγωγή των ταινιών Giving up the ghost το 1998 και If you believe το 1999, για το οποίο προτάθηκαν για το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου της Αμερικανικής Ένωσης Σεναριογράφων.Από το 2001 ο Ρίτσαρντ και η Άνθεα ζουν μόνιμα στη Σκιάθο.Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους έχει γράψει κι εκδώσει τα δικά του βιβλία που είναι τα εξής :
"Act III" - Εκδόσεις Αρμίδα (2011 - Επιλεγμένο στα διεθνή βραβεία Rubery Βοοκ Awards)
"Chrysalis" -  Εκδόσεις Αρμίδα (2011)
"Scetches of Skiathos" - Εκδόσεις Αιώρα & Εκδόσεις Αρμίδα (2014)
"Matoula's Echo" - Εκδόσεις Αρμίδα (2014)
"Evangelistria : The Holy Monastery of the Annunciation in Skiathos" -  Εκδόσεις Αρμίδα (2014)
"Portraits of Skiathos" - Εκδόσεις Αιώρα (2017)