SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Μεγάλης έκτασης παράνομη υλοτόμηση σε προστατευόμενο δάσος της Αλοννήσου (εικόνες)

2021-01-11 15:16:48
Του Νίκου Τζούμα
Με αφανισμό απειλούνται δασικές εκτάσεις στις Β. Σποράδες αφού δεν υπάρχει η κατάλληλη αστυνόμευση ούτε πλέον περιπολίες.
Μετά την Σκιάθο και την παράνομη υλοτόμηση στο αισθητικό δάσος Μανδράκι που έφερε στην επιφάνεια το Skiathoslife.gr σειρά είχε η Αλόννησος.
Στην Αλόννησο κατόπιν αυτοψίας διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης παράνομη υλοτόμηση στο προστατευόμενο δάσος αειφόρους βελανιδιάς του νησιού μας (Αριά-Quercus Ilex) το οποίο είναι και ένα απο τα μεγαλύτερα στη Μεσόγειο με το συγκεκριμένο δέντρο.
Ο Δήμος Αλοννήσου έχει προβεί στην ενημέρωση της Αστυνομικής Αρχής Αλοννήσου, Φορέα Διαχ/σης ΕΘΠΑΒΣ και Δασαρχείο Σκοπέλου και έχει υποβληθεί μήνυση κατ' αγνώστου για το συμβάν της παράνομης υλοτόμησης.
Άμεσα θα εκτελούνται περιπολίες και έλεγχοι από τον Φορέα Διαχ/σης ΕΘΠΑΒΣ και την Αστυνομία όπως και πτήσεις με το drone του Δήμου Αλοννήσου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ποινές για το συγκεκριμένο αδίκημα είναι ιδιαίτερα αυστηρές (κατάσχεση ξυλείας-οχήματος-εργαλείων, βαρύ χρηματικό πρόστιμο, έως και ποινή φυλάκισης).
Ζητάμε την βοήθεια σας έτσι ώστε εάν πέσει στην αντίληψη σας παρόμοιο περιστατικό να μας ενημερώσετε άμεσα.
Πληροφορίες Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Φλωρούς Χρήστος 6978093785, 2424350201 Δήμος Αλοννήσου