10 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Της Μαριέττας Πασιοπούλου – συντάκτρια του Skiathoslife.gr

Η Υπηρεσία καθαριότητας για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της θεωρεί απαραίτητη την πρόσληψη δέκα εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας δύο μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, πρόσκαιρων αναγκών. Εκτός από την συστηματικής αποκομιδή των απορριμμάτων ώστε να μην προκύψουν θέματα υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίσουνε και έκτακτα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις κ.λ.π.).

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα στην Υπηρεσία Κυπάρχουν τρεις μόνιμοι εργάτες στους οποίους εκκρεμούν οι άδειες τους, όπως και στο έκτακτο προσωπικό που η σύμβαση τους λήγει τέλος του έτους.

Με τα άτομα που υπάρχουν σήμερα η Υπηρεσία Καθαριότητας ανταποκρίνεται στην αποκομιδή των απορριμμάτων οριακά χωρίς να μπορέσει όμως να δώσει άδειες στο μόνιμο προσωπικό. Σημειώνεται ότι η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται σε ολόκληρο το νησί εντός και εκτός σχεδίου πόλεων, όλες τις ημέρες της εβδομάδα (εκτός πλέον της Κυριακής) και αργίες.

Η υπηρεσία εκτός από το να δώσει τις  κανονικές άδειες στους παραπάνω υπαλλήλους, θα πρέπει να προβεί και σε εργασίες, καθαρισμού του αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου από ανεπιθύμητη βλάστηση, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του Δήμου στον υδροβιότοπο και στην παραλία των Κουκουναριών, του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι, των χώρων πρασίνου, δεντροστοιχιών και αλσυλλίων του Δήμου.

Η υπηρεσία, επίσης, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε έκτακτα συμβάντα όπως χιονοπτώσεις, πλημμύρες κ.λ.π. που σήμερα για να γίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. 

To θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Τέλος η Υπηρεσία Καθαριότητας ανακοίνωσε με σημερινό της έγγραφό πως δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών της ημέρες της Κυριακής για αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να μην βγάζουν σκουπίδια τη συγκεκριμένη ημέρα και το απόγευμα του Σαββάτου