Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο τουριστικό σκηνικό, καθώς η επανέναρξη πτήσεων και προς Ελλάδα από μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, μαζί με την AEGEAN και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι αύριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα πρωτόκολλα για τις Μεταφορές και από Δευτέρα το σχέδιο για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, «συμπληρώθηκαν» ιδανικά απόψε, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Γερμανίας να δηλώνει σε συνέντευξή του, ότι ο ταξιδιωτικός γίγαντας θα ξεκινήσει πτήσεις προς Ελλάδα την 1η Ιουλίου.

Ο Marek Andryszak, δήλωσε στο RTL media group ότι η TUI θα ξεκινήσει πτήσεις προς Ελλάδα την 1η Ιουλίου και στις Βαλεαρίδες Νήσους ένα μήνα αργότερα.

Όπως είπε «…Η Ισπανία έχει σημειώσει «πολύ μεγάλη πρόοδο» στον αγώνα κατά της πανδημίας, αν και υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις επιμέρους περιοχές. Πιστεύω ότι η ισπανική κυβέρνηση, και ιδίως οι περιφερειακές κυβερνήσεις των Βαλεαρίδων Νήσων και των Καναρίων Νήσων, θα εργαστούν σταδιακά για το σταδιακό άνοιγμα των αεροδρομίων και των ξενοδοχείων».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει στη Γερμανία μια παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξωτερικών, έως τα μέσα Ιουνίου. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, ωστόσο, δήλωσε  ότι μια σταδιακή άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τις ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορούσε να γίνει πιο σύντομα.

Μάλιστα στην συνέντευξή του ο κ. Marek Andryszak λέει ότι θα κάνει διακοπές φέτος, «…Κάποια στιγμή το καλοκαίρι στη Βαλτική Θάλασσα σε μια εξοχική κατοικία που έχω κλείσει και ίσως στην Ελλάδα. Η Κως ή η Κρήτη θα ήταν καλή επιλογή», λέει χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την προϋπόθεση της συμφωνίας Ελλάδας και Γερμανίας για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και της λειτουργίας των εποχικών ξενοδοχείων στην Ελλάδα.