Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο διακεκριμένος ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης.

Ο Γιάννης Σειραδάκης, ήταν μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας, η οποία πρωτοστάτησε στην πρόσφατη διερεύνηση και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Από το 2007 και μετά, είχε δώσει περισσότερες από 200 επιστημονικές ή εκλαϊκευτικές διαλέξεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Ο καθηγητής για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων επισκέφτηκε το νησί της Σκιάθου τον Απρίλιο του 2018 μέσα από τις προσπάθειες του κ. Νίκου Πασχάλη που ασχολείται με το αντικείμενο.

Τα “μυστικά” του Μηχανισμού των Αντικυθήρων είχαν γνωρίσει κατά την τελευταία του επίσκεψη οι μαθητές του Λυκείου Σκιάθου, σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’ στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου, σε συνεργασία με το Λύκειο Σκιάθου, με αφορμή τη Διεθνή ημέρα Αστρονόμιας.

Την εκδήλωση είχε παρουσιάσει ο κ. Νίκος Πασχάλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, ο οποίος είχε αναπτύξει την πολύχρονη συνεργασία του με τον κύριο Σειραδάκη, στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με την αστρονομία ως ερασιτέχνης αστρονόμος, (μέλος Εταιρείας Αστρονομίας).

Ο κ. Νίκος Πασχάλης