Ψηφιακός Πελματογράφος | του Θανάση Γραββάνη * | ειδική προσφορά εξέτασης για τους αναγνώστες του SL

Η διαδικασία πελματογραφήματος είναι πολύ απλή, σύντομη και αξιόπιστη. Μπορεί να γίνει και δυναμική αλλά και στατική. Διαδικασία: Το κάθε άτομο στέκεται με το κάθε πόδι πάνω στην ειδική πλατφόρμα(στατική). Στη συνέχεια περπατά περνώντας πάνω από την πλατφόρμα (δυναμική). Η πλατφόρμα διαθέτει ειδικούς αισθητηριακούς υποδοχείς με αποτέλεσμα να δείχνει μέσω του συστήματος στον υπολογιστή όλες εκείνες τις μυοσκελετικές ανισορροπίες που υπάρχουν. Το βασικότερο όλων είναι πως όλοι μας έχουμε ανισοσκελία η οποία είναι μια σημαντική ΑΙΤΙΑ σοβαρών προβλημάτων οπως η Οσφυαλγία! ~ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ… ~ ΠΡΟΛΗΨΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ…!
* Η εκδήλωση αφορά ανθρώπους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ! (Από 5 ετών)
* Λεπτομερής εξέταση πελμάτων και ανάλυση των τυχόν ελλείψεων
* Παρατήρηση και οδηγίες για δημιουργία κατάλληλων ορθοπεδικών πελμάτων ΓΕΝΙΚΑ Το πόδι είναι κατασκευασμένο από 26 οστά, 33 αρθρώσεις, 107 συνδέσμους και 19 μυς. 3 στους 4 ανθρώπους, στη διάρκεια της ζωής τους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα πόδια τους. Μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού είναι γεννημένο με προβλήματα ποδιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αιτία είναι η παραμέληση, η έλλειψη συνειδητοποίησης και της ανεπάρκειας των παπουτσιών.
Το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για τα πόδια μας. Συμβάλλει επίσης στη γενική υγεία μας, από τη βελτίωση της κυκλοφορίας, μέχρι τη συμβολή στον έλεγχο βάρους. Υπολογίζεται ότι το 50% των προβλημάτων του ποδιού, οφείλονται στο παπούτσι. Για να γίνει μια καινούργια εγγραφή στον εγκέφαλο μας, ώστε η κίνηση και η στάση να γίνονται αυτόματα, θα χρειασθούν περίπου 30.000 με 40.000 επαναλήψεις. Αυτό σημαίνει, ότι το αναμενόμενο αποτέλεσμα σχετικά με την στάση και την βάδιση του παιδιού θα αναμένεται μετά από περίπου 6 μήνες Υπολογίζεται ότι το 50% των προβλημάτων του ποδιού, οφείλονται στο παπούτσι. Οι γυναίκες, πάσχουν περίπου 4 φορές περισσότερο από τους άνδρες. Το ψηλό τακούνι είναι μία από τις αιτίες. Το πόδι και ο αστράγαλος είναι τα θεμέλια της οικοδομής, για τη σωστή στάση και κίνησή μας. Πολλά προβλήματα με τα πόδια, γόνατα και ισχία μας οφείλονται σε κατασκευαστικές δυσαναλογίες και σε λανθασμένη χρήση.
Κατά μέσο όρο κάνουμε 8.000 με 10.000 βήματα την ημέρα, δηλ. 4 φορές το γύρο της γης, στη διάρκεια της ζωής μας ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Η ποδοκνημική παρουσιάζει ποικίλες παθήσεις που αφορούν τα οστά, τις αρθρώσεις, τον αρθρικό θύλακο τους συνδέσμους ή την περιτονία. Για την καλή λειτουργία της ποδοκνημικής απαιτείται καλή κατάσταση των μυών της περιοχής. Γενικότερες παθήσεις όπως κοινές φλεγμονές, ρευματοειδής αρθρίτις, οστεοαρθρίτις προσβάλουν και την ποδοκνημική. Συχνότερες παθήσεις είναι οι παρακάτω : Αρθρίτιδες Διαβητικό πόδι Επαγγελματίες υποχρεωμένοι σε ορθοστασία Τενοντίτιδα Αχιλλείου Κάλοι Πόνος τακουνιών Νευρίνωμα Morton Ακανθα πτέρνας Πτώση Μεταταρσίων Κοιλοποδία Πλατυποδία Βλαισός μέγας δάκτυλος ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ & ΑΝΑΛΥΣΗ O πελματογραφικός έλεγχος – βαροποδόμετρο – κατασκευάστηκε για ανάλυση φόρτισης του πέλματος κατά τη διάρκεια της βάδισης. Μπορούμε να έχουμε στατικές – δυναμικές μετρήσεις περπατώντας, τρέχοντας ή πηδώντας πάνω από την πλατφόρμα μέτρησης.
Έτσι έχουμε την δυνατότητα: · Έλεγχου και αξιολόγησης δυσμορφιών ποδοκνημικής και πιθανών προβλημάτων αρχιτεκτονικής σε ισορροπία, βάδιση, καταπόνηση (πρηνισμό, υπτιασμό, αστάθεια, μεταταρσιαλγίες πλατυποδία, κοιλοποδία κτλ.) · Κατασκευής ειδικών πελμάτων για την διόρθωση των πιθανών προβλημάτων σε ατομικό επίπεδο με εξατομικευμένη σχεδίαση για τον κάθε ασθενή. 
Αξιολόγηση με τον Ψηφιακό Πελματογράφο στην τιμή των 20 ευρώ μέχρι τέλος Μάρτη!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Τηλ : 6976292732
*O Θανάσης Γραββάνης είναι φυσικοθεραπεύτης – πτυχιούχος Α.Τ.Ε.Ι., παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, με έδρα την Σκιάθο Μαγνησίας. Ο κ. Γραββάνης προβαίνει σε θεραπευτικές συνεδρίες που μπορούν να εγγυηθούν την πιο έγκυρη και ενδεδειγμένη αντιμετώπιση κάθε μυοσκελετικού προβλήματος και περιστατικού.