Τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας, για πολλοστή φορά, τις ελλείψεις και τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «από τον περασμένο Σεπτέμβρη δεν λειτουργεί το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, λόγω έλλειψης χειριστή, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταβαίνουν σε ιδιώτη ιατρό για τις απαραίτητες εξετάσεις. Επίσης, οι ελλείψεις βιοχημικών αντιδραστηρίων καθιστούν αδύνατη ακόμη και μια απλή γενική εξέταση αίματος.

Οι ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων του νησιού αδυνατούν να καλυφθούν, καθώς ακόμη και για έναν απλό τραυματισμός ή ακόμη και σε περίπτωση τροχαίου είναι απαραίτητες οι ακτινολογικές εξετάσεις.

Έχω, επανειλημμένως, επισημάνει τα εν λόγω ζητήματα μέσα από το κοινοβουλευτικό μου έργο, χωρίς ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο να έχει μεριμνήσει για την επίλυσή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου με το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και με βιοχημικά αντιδραστήρια, ειδικότερα τώρα που  η θερινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οι ανάγκες του πληθυσμού αυξάνονται με την έλευση των επισκεπτών».