Συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Υπογράφτηκε σήμερα και απεστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Κ.Υ.Α. για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού τον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, για το μητρώο αθλητικών σωματείων έχουν αποστείλει φάκελο ήδη 3.400 αθλητικά σωματεία και οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν ελέγξει 2.900 φακέλους, ενώ το  επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Κ.Υ.Α. και όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού τον Χρήστο Μπουκώρο, όλα τα σωματεία θα λάβουν ελάχιστη ενίσχυση 2.500 ευρώ και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε τμήμα που λειτουργεί με τον αντίστοιχο δηλωμένο προπονητή. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εκτιμάει ότι οι εκταμιεύσεις  των ενισχύσεων θα ξεκινήσουν εντός του μηνός Νοεμβρίου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική οικονομική ανάσα, μέσα στην πρωτοφανή συγκυρία της πανδημίας, για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Την ενίσχυση αναμένεται να λάβουν και δεκάδες σωματεία όλων των αθλημάτων στον Νομό Μαγνησίας, (περισσότερα από 50 σωματεία). Δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω ότι στα χρόνια της δεκαετούς κρίσης είναι η δεύτερη φορά που δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε αθλητικά σωματεία, καθώς η προηγούμενη ήταν το 2013 και πάλι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού που προσφέρουν τόσα πολλά στην νεολαία μας».