Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, συγχαίρει τον χρυσό αθλητή μετά την νίκη του στο Μινσκ λέγοντας:

“Για πολλοστή φορά ο Χρήστος Βολικάκης, ο μεγάλος αυτός Έλληνας και Βολιώτης αθλητής μας κάνει υπερήφανους δοξάζοντας την πατρίδα μας σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και γι αυτό έχει πάντα την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμησή μας.

Ως Έλληνας και ως Βολιώτης εκφράζω την χαρά και την ικανοποίηση μου για τη νέα μεγάλη του διάκριση στο Μινσκ και ως Δήμαρχος του Βόλου τον διαβεβαιώνω ότι το όραμά του για ποδηλατοδρόμιο στο Βόλο θα βρίσκεται πάντα στην προτεραιότητά μας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους νέους μας, το συντομότερο δυνατό.”

Από τη μεριά του ο Βολικάκης αφιέρωσε τη νίκη στους ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους πριν από λίγες ημέρες σε τροχαίο στην Πτολεμαΐδα, όταν τους παρέσυρε αυτοκίνητο.

Αναλύτικά όσα έγραψε: “Τα καταφέραμε χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας! Μεγάλη μου τιμή να με βραβεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής ολυμπιακής Επιτροπής & πλέον Αθάνατος Κύριος Σπύρος Καπράλος!

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στους ποδηλάτες που έφυγαν με τόσο άδικο τρόπο από τη ζωή πριν λίγες ημέρες καλό παράδεισο. Σεβαστείτε τους ποδηλάτες στο δρόμο, καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας. Σας ευχαριστώ όλους που είστε δίπλα μας και στηρίζετε τις προσπάθειες μας , από εσάς παίρνουμε δύναμη και αγωνιζόμαστε ακόμα πιο δυνατά!”