Η περίοδος των Χριστουγέννων δίνει στα παιδιά χαρά, αλλά είναι επίσης γεμάτη παγίδες για την ασφάλεια τους. Είναι μια γιορτή για όλη την οικογένεια και στόχος είναι να επικρατεί στο χώρο χαρά και αγάπη! Για χαρούμενα και προπάντων ασφαλή Χριστούγεννα, προστατευμένοι από τις επικίνδυνες παγίδες της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και απολαμβάνοντας την μαγική ατμόσφαιρα των ημερών, πρέπει να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στο σπίτι.

Το δέντρο είναι γεμάτο από λαμπάκια και στολίδια που αποτελούν πειρασμό για τα παιδιά. Αν μπορείτε τοποθετήστε κάποιο κάγκελο για να εμποδίσετε την πρόσβαση σε αυτό. Προσοχή επίσης στα χαμηλά κλαριά του δέντρου, όπου τα στολίδια πρέπει να είναι από άθραυστο υλικό και μεγάλο μέγεθος, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κατάποσης από τα παιδιά. Σταθεροποιείστε τη βάση του δέντρου ώστε να μην υπάρχει αδυναμία στατικότητας.

Τα καλώδια κινούν το ενδιαφέρον των παιδιών, γι’ αυτό φροντίστε να κρύβετε τα καλώδια μέσα σε ειδικούς σωλήνες. Επικίνδυνη και η κουζίνα, ο φούρνος που δουλεύει στο φουλ αυτές τις ημέρες, οπότε περιορίστε τη χρήση της. Καλύψτε τις πρίζες με ειδικά καπάκια. Δεν παίζουμε με το ηλεκτρικό ρεύμα!

Αν δε μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών μικροσυσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεόραση, θέστε όρια στη χρήση τους.

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα μέσα στο σπίτι, σαν να είστε παιδί, παρατηρείστε και σκεφτείτε τι θα σας προκαλούσε ενδιαφέρον και μπορεί να είναι επικίνδυνο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων & Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα! Μην ξεχνάτε την Ασφάλεια την δική σας και των παιδιών σας! Συνεργασία με Αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες!