Εγκρίθηκε δαπάνη 14.880 χιλ € για τον στολισμό του νησιού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε συνολικά η προμήθεια περίπου 150.000 λαμπτήρων τύπου led εξωτερικού χώρου από την Οικονομική Επιτροπή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (39 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ Led. ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ.

2) ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (27 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ Led. ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΩΝ.ΟΣΑ ΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ.

3) ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (23 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SAN REMO) ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ Led. ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ.

4) ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ Led. ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ.

5) ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ LED.

6) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ <<ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ>> ΑΠΟ ΦΥΤΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ LED ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

7) ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (8 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ LED.

8) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ,ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ LED ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ (40 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ 5 ΜΕΤΡΩΝ.

9) ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ (ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ) ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ LED.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει τον εξοπλισμό (λαμπτήρες led) τα μέσα και το προσωπικό, την εγκατάσταση και την αποξήλωση των λαμπτήρων μετά το πέρας των εορτών. Επίσης ο ανάδοχος αναλαμβάνει και την επιδιόρθωση σε περίπτωση βλάβης λαμπτήρων σε οποιοδήποτε σημείο που θα τοποθετηθούν.

Ο εξοπλισμός στολισμού που θα χρησιμοποιήσει ο ανάδοχος θα αποτελείται:
1. 200 σειρές από 100 επεκτεινόμενα λαμπάκια led θερμού λευκού χρώματος
– χρώμα καλωδίου πράσινο –
– τύπος καλωδίου καουτσούκ –
– μέγεθος λαμπτήρα 5mm –
– βαθμός στεγανότητας IP65 –
– ελάχιστες ώρες λειτουργίας 100.000

2. 220 σειρές από 700 επεκτεινόμενα λαμπάκια led θερμού λευκού χρώματος
– χρώμα καλωδίου πράσινο –
– τύπος καλωδίου PVC –
– μέγεθος λαμπτήρα 3mm –
– βαθμός στεγανότητας IP44 –
– ελάχιστες ώρες λειτουργίας 50.000

Προϋπολογισμός δαπάνης: 12.000,00€ / ΦΠΑ 24% 2.880,00€
Σύνολο: 14.880,00€

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση που συμμετέχει στην Οικονομική επιτροπή και συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Νικόλαος Γιαμαρέλος και η κα Αναστασία Φιλαρέτου καταψήφισαν δηλώνοντας ότι: “Έχω αμφιβολίες κατά πόσο η συγκεκριμένη δαπάνη είναι πολιτιστική δραστηριότητα εκτός και αν ο στολισμός δέντρων αποτελεί πολιτιστική εκδήλωση. Με μία μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο για τα συγκεκριμένα υλικά που αναφέρει η εισήγηση, το κόστος ανέρχεται περίπου στις 10.000,00€ χρησιμοποιώντας ένα μέσο όρο τιμών, που σημαίνει ότι χοντρική ο Δήμος θα μπορούσε να τα προμηθευτεί με 6 ή 7.000,00€. Οπότε μπορούμε να προβούμε σε προμήθεια και να τα
τοποθετήσει το προσωπικό του Δήμου και οι ηλεκτρολόγοι, αφού έτσι και αλλιώς θα είναι παρόντες σύμφωνα με την εισήγηση”

Ν.Τ.