Χρεοκοπία Thomas Cook: Επιστρέφουν οι τελευταίοι αποκλεισμένοι τουρίστες στη Βρετανία

Με προγραμματισμένες πτήσεις αναχωρούν και οι τελευταίοι Βρετανοί τουρίστες που αποκλείστηκαν στο εξωτερικό λόγω της χρεοκοπίας της Thomas Cook

Στη Βρετανία επιστρέφουν την Κυριακή, οι τελευταίοι τουρίστες που βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο εξωτερικό μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook.
Αναλυτικότερα, οι τελευταίοι τουρίστες που είχαν βρεθεί αποκλεισμένοι στο εξωτερικό έπειτα από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, τον περασμένο μήνα, θα επιστρέψουν στη Βρετανία με πτήσεις που θα αναχωρήσουν σήμερα δίνοντας έτσι τέλος στη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού εν καιρώ ειρήνης που σημειώνεται στη χώρα.

Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου την «Επιχείρηση Μάττερχορν» για τον επαναπατρισμό περίπου 150.000 ανθρώπων, λίγες μόλις ώρες μετά την αποτυχία της παλαιότερης εταιρείας ταξιδίων στον κόσμο να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της.

Σύμφωνα με την CAA, 4.800 άνθρωποι επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα με 24 πτήσεις με την τελευταία πτήση στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Μάττερχορν» να είναι προγραμματισμένο να φθάσει στο Μάντσεστερ προερχόμενη από το Ορλάντο της Φλόριντα αύριο το πρωί.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters