ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ Δ. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ | ζητά με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δήμο Αλόννησου από την έντονη χιονόπτωση του Ιανουαρίου.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Οι πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις που έπληξαν τα νησιά των Βορείων Σποράδων και συγκεκριμένα την Αλόννησο, άφησαν πίσω τους εκτεταμένες ζημιές. Η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών κρίνεται επιβεβλημένη. Κατοικίες, επαγγελματικές στέγες αλλά και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις επλήγησαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Αλοννήσου να αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη επισκευής.

Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε αίτημα του Δήμου Αλοννήσου για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, δεν είναι αρμόδια η Δ.Α.Ε.Φ.Κ. (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια μετά από χιονόπτωση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Ν. 4313/2014 δεν προβλέπεται αποκατάσταση ζημιών μετά από χιονόπτωση και δεν μπορεί να χορηγηθεί στο Δήμο Αλοννήσου στεγαστική συνδρομή.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να επανεξετάσει την περίπτωση της Αλοννήσου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να οριοθετηθεί ο Δήμος Αλοννήσου και να του χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες και δημόσιες υποδομές» καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.