Αυτή την φορά η χαρά μου είναι τριπλή. 1oν φιλοξενώ στην στήλη “Οι άνθρωποί μας” μία Χαρά 2ον είναι μία κοπέλα από την Σκιάθο που την γνώρισα χιλιόμετρα μακριά στην πόλη της Καλαμάτας να δημιουργεί με παιδιά ΑμεΑ και 3ον λατρεύει τα παιδιά και προσφέρει εθελοντικά και όπως λέει η ίδια δεν τα μαθαίνει απλά να μαγειρεύουν αλλά να τους δημιουργεί μνήμες. Είναι μακριά από την Σκιάθο αλλά δεν την ξεχνάει και μάλιστα την επισκέπτεται συχνά κατά την διάρκεια των διακοπών της. Σας αφήνω όμως να την γνωρίσετε από κοντά
Νίκος Τζούμας

 

Η Χαρά -Δάφνη Μουτζούρη είναι 37 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκιάθο όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια.

Στα 19 της αποφάσισε να φύγει από το νησί και να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από την μαγειρική και κυρίως την ζαχαροπλαστική. Σπούδασε μαγειρική ζαχαροπλαστική και αρτοποιιτική τέχνη, δούλεψε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, γεύτηκα μύρισα και ταξίδεψα μέσα από τα υλικά που χρησιμοποιούσα και όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες από τα ταξίδια που έκανε.

“ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΩ.” 

Ειδικεύεται στην vegan ζαχαροπλαστική και διατροφή κάτι που υπηρετεί, ταυτίζεται και την αντιπροσωπεύει. Εργάζεται στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα παιδικής προστασίας στον Πειραιά που δεν μαγειρεύει απλά αλλά δημιουργεί χαμόγελα και μνήμες στα κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί,και διδάσκει σε ιδιωτική σχολή την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Στον ελεύθερο της χρόνο εκπαιδεύει εθελοντικά την ζαχαροπλαστική σε παιδιά Αμεα και συμμετέχει σε διάφορες δράσεις που προσφέρουν βοήθεια σε πρόσφυγες και αστέγους.

Δεν σταματάει ποτέ να πειραματίζεται, να μαθαίνει και να διαβάζει. Είναι ονειροπόλα ανήσυχη ταξιδιάρα ψυχή και πιστεύει στον άνθρωπο και στην καλοσύνη που έχει μέσα του.