Σε 41χρονη γυναίκα από τη Ν. Ιωνία
Ένοχη έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 41χρονη γυναίκα από τη Ν. Ιωνία για κακοποίηση ζώου συντροφιάς και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καθώς και χρηματική ποινή 5.000 €.

Η γυναίκα εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου και κατηγορούνταν ότι ως τον Μάρτιο του 2018, κακοποιούσε έναν σκύλο που της είχε δοθεί από φιλοζωική οργάνωση με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης που είχε δώσει στη γυναίκα έναν σκύλο ράτσας Λαμπραντόρ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κατηγορούμενης, ο σκύλος είχε καταπιεί ένα πανί, έφραξε το στομάχι του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει, ενώ η ιδιοκτήτρια, τον πήγε στον κτηνίατρο που του έκανε επέμβαση, του αφαίρεσε το ύφασμα, αλλά την επόμενη μέρα δεν άντεξε και πέθανε. Ο συνήγορος είπε ότι η γυναίκα πρόσεχε γενικά το σκυλί και ο χαμός του ήταν άτυχο περιστατικό.
Μέλος της φιλοζωικής ομάδας κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι η γυναίκα δεν πρόσεχε το ζώο, δεν το τάιζε με αποτέλεσμα να πεθάνει.