Οι Βρετανοί είναι απίθανο ότι θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ην. Βασιλείου, Matt Hancock.

Κατά τη συμμετοχή του σε εκπομπή του ITV, ερωτηθείς εάν οι Βρετανοί θα πρέπει να δεχθούν ότι η κανονική καλοκαιρινή σεζόν διακοπών του 2020 για ταξίδια στο εξωτερικό ακυρώνεται, απάντησε ότι «Πιστεύω ότι πιθανόν έτσι έχουν τα πράγματα».

Ενώ η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει σταδιακά διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, θα συνεχίσει να απαιτείται κάποιας μορφής κοινωνική αποστασιοποίηση για αρκετό καιρό.

Ως συνέπεια αυτού, είναι απίθανο να γίνουν και πάλι εφικτές οι μεγάλες, «πλούσιες» διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει καραντίνα 14 ημερών για τους διεθνείς ταξιδιώτες ως μέτρο πρόληψης δεύτερου κύματος διάδοσης του ιού, προκαλώντας τις αντιδράσεις των αεροπορικών εταιριών οι οποίες προγραμματίζουν τη συνέχιση πτήσεων τους ερχόμενους μήνες.