Τι περιλαμβάνει ο «φάκελος» με τους στόχους του υπουργείου που έλαβε η νέα ηγεσία, υπό τον κ. Χάρη Θεοχάρη

Άμεση μείωση του ΦΠΑ για όλο το τουριστικό πακέτο στο 13% από 24% (με τελικό στόχο το 11%) κι επανεξέταση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο «φάκελος» με τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού που έλαβε η νέα ηγεσία, υπό τον κ. Χάρη Θεοχάρη.

Ενδιαφέρον έχει και η πρόταση που περιλαμβάνει την προσέλκυση συνταξιούχων από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας, Μάλτας και Κύπρου. Πρόκειται για το μεγάλο «στοίχημα» για την silver economy, όπως ονομάζεται πανευρωπαϊκά ένας τομέας, ο οποίος φέρνει υψηλά έσοδα σε άλλες τουριστικές αγορές της Μεσογείου.

Στις άμεσες προτεραιότητες περιλαμβάνεται το θέμα της φορολογίας, η οποία καθιστά, σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς μειωμένης ανταγωνιστικότητας το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όταν αυτό συγκρίνεται με άλλους προορισμούς της Μεσογείου. Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι θα επανεξετάσει το θέμα του φόρου διαμονής, για τον οποίο οι τουριστικοί φορείς έχουν ζητήσει την πλήρη κατάργησή του (σ.σ. ισχύει από τις αρχές του προηγούμενου έτους) ή αν αυτό δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.