Τον πλοίαρχο του γιγαντιαίου γαλλικού ελκοπτεροφόρου «Dixmude» του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, που κατέπλευσε σήμερα στον Βόλο στο πλαίσιο πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης, Nicolas Rossignol και ο οποίος συνοδευόταν από τον υπασπιστή του στρατιωτικού της Γαλλικής Πρεσβείας, κ. Rodollfe Jonseray και τον πρόξενο της Γαλλίας στην πόλη μας, κ. Ρολάν Φίσερ, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Ο πλοίαρχος ενημέρωσε τον κ. Μπέο για τους σκοπούς της παρουσίας τους στον Βόλο και συγκεκριμένα για την μεγάλη άσκηση μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020. Οπως είπε το πλοίο που «έδεσε» στην τρίτη προβλήτα του εμπορικού λιμένα, για να παραλάβει Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών,, θα παραμείνει στο λιμάνι του Βόλου για τρεις, περίπου, ημέρες πριν κατευθυνθεί στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο για τις ασκήσεις.

Ο κ. Μπέος αφού καλωσόρισε τους Γάλλους στην πόλη μας εξέφρασε την ευχή να έρθει η ώρα και να μην χρειάζονται οι εξοπλισμοί και τα τεράστια χρηματικά ποσά που δαπανώνται να διατίθενται για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχιας, αλλά, όπως συμπλήρωσε, αυτό δυστυχώς δεν γίνεται.

Ο κ. Μπέος τόνισε ότι ο Βόλος είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης και κάλεσε τους Γάλλους, μέλη του πληρώματος, να τον γνωρίσουν, επωφελούμενοι της εδώ παρουσίας τους. 

Ο Γάλλος πλοίαρχος επισήμανε ότι το μέρος που “έδεσε” το πλοίο του είναι απομακρυσμένο από την πόλη και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε, σαν προσφορά της πόλης, σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ να διατεθούν τρία λεωφορεία σε συγκεκριμένες ώρες για την μεταφορά από και προς το πλοίο, δεχόμενος τις θερμές ευχαριστίες της γαλλικής αποστολής.