«Δίνετε φιρμάνι στους δημοσιογράφους», είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Για «αυταρέσκεια» και μηδενική αυτοκριτική κατηγόρησε ο Αλέξης Τσιπρας την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο «εκνευρισμός» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν έκδηλος και εμφανίζεται «αυτάρεσκα ότι τα έχετε κάνει όλα καλά».

«Μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη σε αυτή τη φάση. Εσείς το αρνείστε και αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση. Στις πέντε ώρες που μιλάμε έχουν φύγει από τη ζωή πάνω από 20 συμπολίτες μας. Κι εσείς ήρθατε να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, σχολίασε: «Μας είπατε ότι στο Πολυτεχνείο συμμετείχαν πολίτες από όλα τα κόμματα. Δεν αμφισβήτησε κανείς τίποτα, αλλά η κάθε παράταξη στην πράξη δείχνει πόσο τιμά και σέβεται όλα αυτά. Εσείς βάλατε απαγόρευση στις συγκεντρώσεις. Η καραντίνα είναι σεβαστή, αλλά με ένα συμβολικό τρόπο πρέπει να εκφράζονται οι προβληματισμοί των πολιτών με τρόπο που θα σέβονται τα μέτρα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιπρας, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δίνει «φιρμάνι» στους δημοσιογράφους.

«Με κατηγορήσατε ότι έδωσα προσχέδιο ομιλίας στους δημοσιογράφους, σε μια ομιλία που δεν χρησιμοποίησα ούτε λέξη! Εγώ το κάνω πάντα για να βοηθήσω, δίνω ένα προσχέδιο. Εσείς το κάνετε μετά! Δίνετε φιρμάνι! Το είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα με το non paper που το liberal μας ζήτησε συγγνώμη και σε εμάς και στους χρήστες» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με το lockdown, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν είναι πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. «Το θέμα είναι γιατί φτάσαμε ως εδώ. Κάθε μέρα φέρνετε κι ένα νέο μέτρο. Σήμερα υπάρχουν φήμες για μέτρα στρατιωτικού τύπου. Ανακοινώσατε ότι μετά τις 21:00 θα μπορούμε μόνο όσοι είμαστε φιλόζωοι να βγάζουμε τα κατοικίδια ζώα. Για όσους χρειάζονται φροντίδα τι θα γίνει; Δεν είναι μόνο η καταστολή. Κυρίως είναι η πρόληψη. Δεν μας είπατε τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη; Όλα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν πληρότητα, το Διαβαλκανικό είναι άνετο. Θα δεχτούν και τα ιδιωτικά νοσοκομεία COVID;».

Για την κόντρα με τις ΜΕΘ του Σωτηρία
Σχετικά με το νοσοκομείο Σωτηρία και τις κλίνες που λειτουργούν, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η πληροφόρηση για τη λειτουργία μόνο 9 κλινών από τις 50, ήρθε από τον Νικήτα Κακλαμάνη σε συνέντευξή του. «Οι κλίνες μπορεί να είναι λειτουργικές, αλλά το θέμα είναι ότι αποψιλώνετε από γιατρούς και προσωπικό άλλες κλινικές και νοσοκομεία που αγκομαχούν. Το είπε νωρίτερα και η κυρία Γεννηματά που ασχολήθηκε κι είχε πληροφόρηση από το νοσοκομείο».