ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΙΟΛΕΤΤΑΣ | γράφει ο Νίκος Τζούμας |

ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

violetasΤο πρώτο έργο είναι η αντικατάσταση του υπολειπόμενου τμήματος του δικτύου ύδρευσης και η επέκταση του δικτύου σε όποια σημεία της πόλης και των γύρω οικισμών δεν έχουν ύδρευση, μαζί με τη σύνδεση των τεσσάρων γεωτρήσεων που ακόμη δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο. Όπως εξήγησε ο κ. Βιολέττας στην εισήγησή του:

«Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 650.000€ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη ΔΕΥΑΣ. Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει κάνει ποτέ η ΔΕΥΑΣ με δικά της κονδύλια και η απόφαση αυτή πάρθηκε, ώστε να μην ξανασυμβούν τα όσα ζήσαμε τα δύο τελευταία καλοκαίρια με την εκτέλεση του τελευταίου έργου μέσω ΕΣΠΑ. Το κόστος ενός έργου δεν είναι μόνο το άμεσο για την κατασκευή, αλλά και το κόστος της κοινωνικής αναταραχής, της επιβάρυνσης των επιχειρήσεων και των πολιτών, του κυκλοφοριακού, αλλά και των παράλληλων στοιχείων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, όπως η ταχύτητα κατασκευής, ο έλεγχος της ποιότητας δουλειάς και το μακροπρόθεσμο κόστος ζημιών. Ακριβώς γι αυτό αποφασίσαμε να το χρηματοδοτήσουμε εμείς, αφού άλλωστε πλέον η ΔΕΥΑΣ έχει την απαιτούμενη κερδοφορία και οικονομική δυνατότητα».

Τα άλλα δύο έργα που εγκρίθηκαν ομόφωνα και από το δημοτικό συμβούλιο, είναι η ανάπτυξη και εγκατάσταση από τη ΔΕΥΑΣ νέου δικτύου ύδρευσης και νέου δικτύου αποχέτευσης στις Κουκουναριές και μέχρι τον Τρούλο με αναβάθμιση του «Βιολογικού» στην Αγ. Ελένη. Όπως επίσης επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποτυπώδη δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης που φτιάχτηκαν πριν σαράντα και πλέον χρόνια. Το δύο αυτά έργα που είναι εντελώς ξεχωριστά, έχουν τεράστια σημασία για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τους κατοίκους, τον τουρισμό, αλλά και το περιβάλλον κι όταν ολοκληρωθούν θα βάλουν σε τάξη μία άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή εδώ και χρόνια, δίνοντας ταυτόχρονα στη ΔΕΥΑΣ μια πολύ μεγαλύτερη επιχειρησιακή και οικονομική διάσταση και θα ενισχύσουν την κοινωνική της προσφορά.