Οι μαθητές θα λάβουν μέρος στην επόμενη και τελευταία φάση του διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης για την Α΄»

Εισιτήριο για την τελευταία φάση του διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης για την Α’» που πραγματοποιεί το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, έλαβαν 88 μαθητές – μαθηματικά μυαλά από τον Βόλο που συμμετείχαν στον 9ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α’».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 170 μαθητών της α’ τάξη των γυμνασίων του νομού Μαγνησίας. Από τους 170 συμμετέχοντες οι 88 προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στις 9 π.μ. στα ίδια εξεταστικά κέντρα που εξετάστηκαν στην α΄ φάση του διαγωνισμού. Με ανακοίνωσή της η διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. «συγχαίρει τους διακριθέντες μαθητές και τις μαθήτριες, τις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους που τους στηρίζουν στην προσπάθειά τους αυτή και τους εύχεται καλή επιτυχία στη β΄ φάση».

Με σκοπό την ενίσχυση των μαθητών το παράρτημα της ΕΜΕ διοργανώνει δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου (Κύπρου 48) το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Οσοι μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν να συμμετάσχουν στα μαθήματα προετοιμασίας πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του παραρτήματος (ememag.gr) για την έγκαιρη οργάνωση των αιθουσών και των καθηγητών που θα διδάξουν.

Παρακαλούνται επίσης οι διευθυντές και καθηγητές των διακριθέντων μαθητών να ενημερώσουν τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριές τους και σε περίπτωση μη ορθής αναγραφής του ονόματός τους να αποστείλουν μήνυμα με το σωστό ονοματεπώνυμο στο e-mail του παραρτήματος.

Διευκρινίζεται ότι τα αποτελέσματα του 80ου Πανελληνίου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ο Θαλής» για τους μαθητές β΄ και γ΄ γυμνασίου και α΄, β΄, γ΄ λυκείου θα ανακοινωθούν από τα κεντρικά της Ε.Μ.Ε. προσεχώς.

Οι μαθητές και μαθήτριες της α΄ γυμνασίου από την Σκόπελο που διακρίνονται και προκρίνονται είναι οι εξής (επίθετο, όνομα, σχολείο):

Tέγου Νικολέτα Γυμνάσιο Σκοπέλου,
Κεραμιόπουλος Οδυσσέας Γυμνάσιο Σκοπέλου,
Λεμονή Μαρία-Ρηγίνα Γυμνάσιο Σκοπέλου,