Ο επανέλεγχος εντόπισε άλλο ένα κρούσμα του ιού

Αλλος ένας αστυνομικός στο Τμήμα Σκιάθου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Από τον επανέλεγχο, που έγινε προχθές Κυριακή, δόκιμος αστυφύλακας βρέθηκε θετικός. Πρόκειται για στενή επαφή του πρώτου κρούσματος στο Αστυνομικό Τμήμα, του δόκιμου δηλαδή αστυφύλακα που επέστρεψε από ταξίδι στην Κομοτηνή και παρουσίασε τα συμπτώματα την περασμένη Τετάρτη.

Εχει ήδη τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα με άλλους δώδεκα αστυνομικούς για λόγους πρόληψης. Επισημαίνεται ότι θετικός στον κορονοϊό έχει βρεθεί και ο διοικητής του νησιού που βρίσκεται επίσης σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι.

Προχθές κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα του επανέλεγχου. Ηταν όλα αρνητικά με εξαίρεση ένα και σήμερα αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο ενισχύθηκε με 7 αστυνομικούς το Τμήμα της Σκιάθου ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την αστυνόμευση της περιοχής, ενώ χθες Δευτέρα επισκέφθηκαν τους αστυνομικούς του νησιού ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Ντιζές και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Διχτάς είπε ότι «η κατάσταση υγείας τόσο του διοικητή, όσο και των δοκίμων αστυφυλάκων είναι πολύ καλή και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».

Ο ίδιος επισήμανε ότι το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού είναι ανοιχτό σε υπηρεσίες και ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος, καθώς οι χώροι του έχουν απολυμανθεί και είναι ακίνδυνοι.

Ο κ. Διχτάς έδωσε στους αστυνομικούς υλικό με γάντια, αντισηπτικά και μάσκες.

Τόσο ο κ. Ντιζές, όσο και ο κ. Διχτάς επισήμαναν στους αστυνομικούς ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και αντίστοιχα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας είναι στο πλευρό τους.

ΠΗΓΗ: Κ.Μ. / taxydromos.gr