Την πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε την Ευρώπη την Άννα Βερούλη με το χρυσό μετάλλιο στον Ακοντισμό θα φιλοξενήσει στην Σκιάθο το Skiathoslife.gr και ο Αθλητικός Όμιλος Σκιάθου το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Πέρασαν 38 χρόνια από τότε που η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου.

Ήταν Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 1982 όταν η Άννα Βερούλη από την Καβάλα, αγωνιζόταν στον τελικό του ακοντισμού μαζί με την Σοφία Σακοράφα. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είχαν κατακλύσει 80.000 και πλέον θεατές.

Τελικά ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα με το χρυσό μετάλλιο της Άννας Βερούλη και το χάλκινο της Σοφίας Σακοράφα, που αποτέλεσαν  το πρώτο μεταπολεμικό δείγμα ανάκαμψης του ελληνικού γυναικείου αθλητισμού σε υψηλό επίπεδο διακρίσεων.

Η Άννα Βερούλη με επίδοση 70.02 μέτρα κατέκτησε το 1982 το πρώτο χρυσό μετάλλιο ενώ ακολούθησε ένα χρόνο μετά στο Ελσίνκι το χάλκινο μετάλλιο στο Α΄ Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου με 65,72 μέτρα.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει αναφέρει για τις αναμνήσεις της από εκείνη τη σπουδαία ημέρα.

Αισθάνομαι υπερήφανη που έβαλα και εγώ ένα μικρό λιθαράκι για την ανάπτυξη του στίβου. Θυμάμαι ότι ξαφνικά μετά την βολή που με έφερνε πρώτη, είδα σημαίες να κυματίζουν, σημαίες που είχε ο κόσμος μαζί του, και έβγαλαν ξαφνικά. Είχαν μάλλον ένα κρυφό πόθο, κάποια από τις δυό μας να πάρει μετάλλιο. Τελικά πανηγύρισαν για δύο μετάλλια. 

Μαζί της ο επίσης πρωταθλητής Νίκος Μιχαλόπουλος με χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στα European Masters Games στο Τορίνου της Ιταλίας, 9 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Masters στον ακοντισμό και 5 φορές Βαλκανιονίκης Masters (Χρυσό μετάλλιο Θεσσαλονίκη, Αργυρό μετάλλιο Βουκουρέστι-Ρουμανία, Αργυρό μετάλλιο-Στάρα Ζαγόρα-Βουλγαρία, Χάλκινο μετάλλιο Σμύρνη-Τουρκία, Χάλκινο μετάλλιο Βουκουρέστι-Ρουμανία).Finalist Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Masters Πόρτο Αλέγκρε-Βραζιλία. Πρωταθλητής στη σκοποβολή στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών (όρια επιλέκτων).

Η Αννα Βερούλη με τον Νίκο Μιχαλόπουλο θα παρουσιάσουν βιβλία σχετικά με τον Αθλητισμό το Μπούλινγκ και την διαφορετικότητα, ενώ ένα μέρος του ποσού από την αγορά των βιβλίων θα πάει για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.