Οι εκθέσεις, οι πτήσεις αλλά και οι δουλειά που κάνει η Σκιάθος στην Ιταλία μέσα από τα workshops, τα σεμινάρια και τις ημερίδες φαίνεται να μην πηγαίνει χαμένη. Το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ που παρέχει η Trivago ήταν η πιο καλή χρονιά για το νησί της Σκιάθου και την έβαλε στο top-10 των προορισμών για την Ιταλική αγορά.

του Νίκου Τζούμα

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται οι προορισμοί της ιταλικής αγοράς για το 2018. Στην πρώτη θέση προτίμησης της ιταλικής αγοράς βρίσκεται Αθήνα. Ακολούθησαν 3 ακόμη προορισμοί που κατέγραψαν 12 εμφανίσεις στο top-10: τα Φηρά, η Χώρα της Μυκόνου και η Οία. Στην πέμπτη θέση, με 10 εμφανίσεις, βρίσκονται η πόλη της Ρόδου και το Ημεροβίγλι.

Στην έβδομη θέση, με 8 εμφανίσεις, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018, συμπληρώνεται με τα Χανιά, την πόλη της Κέρκυρας και το Καμάρι (7 εμφανίσεις αντίστοιχα). Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά στο top-10, 6 νέοι προορισμοί της ιταλικής αγοράς. Ειδικότερα: ο Λαγανάς, η Κρυοπηγή, η Καλαμπάκα, ο
Περίβολος, η Σκιάθος και η Σπάρτη.