Στοιχεία πλοίου: Τύπος: Επιβατηγό – Οχηματαγωγό
Έτος ναυπήγησης: 1996
Χώρα ναυπήγησης: Ελλάδα
Μήκος: 77,87
Πλάτος: 22,00
Ταχύτητα: 19 Kn
Επιβάτες: 1390
Οχήματα: 184
Καμπίνες: 9
Το πλοίο σήμερα:
Όνομα: “Εξπρες Σκιαθος”
Δρομολόγια: B. Σποράδες- Βόλος
Πλοιοκτήτρια:HSW (HELLENIC SEAWAYS)

Ιστορία: Το πλοίο καθελκύστηκε το 1996 με το όνομα «Supercat Χαρούλα» για την GOUTOS LINES, την εταιρεία του Γιώργη του Γούτου. Η ναυπήγησή του διήρκησε 2,5 χρόνια κι έγινε στα ναυπηγεία του Βερνίκου στο Πέραμα από την εταιρεία ALPHA MARINE με βάση τα σχέδια του πρωτοπόρου καθηγητή του Πολυτεχνείου ναυπηγού κ Απόστολου Παπανικολάου σε συνεργασία με τον Νικόλαο Δαφνιά.

Βάφτηκε κόκκινο –σπάνιο χρώμα για πλοίο-, βαφτίστηκε ‘’Σούπερκατ (!) Χαρούλα’’ και μπήκε στη γραμμή Ραφήνα- Άνδρος, Τήνος, Μύκονος και κάποιες μέρες έφτανε ως την Αμοργό! Πρώτος και πανάξιος καπετάνιος του υπήρξε ο Γιανούλης Χαζάπης από τις Στενιές Άνδρου ο οποίος ανέβασε το πλοίο και στο δρομολόγιο των Σποράδων όταν από το τέλος του 1999 πέρασε στη Hellas Ferries και την Hellenic Seaways. Οι νέοι ιδιοκτήτες το ονόμασαν ‘’Εξπρές Χαρούλα”, το έβαψαν στα μπλε και από το 2005 μετονομάστηκε σε “Εξπρές Σκιάθος”.

Παρά τα χρονάκια του, το πλοίο παραμένει σε άριστη κατάσταση χάρη στη φροντίδα των καλών πληρωμάτων του, των πλοιοκτητών του και προπαντός του καπετάνιου του κ. Σάκη Κομπογιάννη, γόνο οικογένειας ναυτικών και αλιέων από το Κεραμίδι Πηλίου, που κρατά γερά το τιμόνι του εδώ και 15 χρόνια. Το Χαρούλα λοιπόν , όπως το αποκαλούν ακόμα πολλοί στα νησιά, αγαπήθηκε ιδιαίτερα στις Σποράδες και συνδέθηκε άρρηκτα με τη νεώτερη ιστορία τους….

Ο πρώτος πλοιοκτήτης κ. Γούτος
Ο πρώτος καπετάνιος Γιανούλης Χαζάπης δεξιά κι αριστερά ο καπετάν Τάσος Τρέσσος
ο Καπετάν Σάκης Κομπογιάννης.