ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΕ 900 ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σε δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις υποβλήθηκαν 1779 μαθητές  στο Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες, τον Οκτώβριο, μέσω της κινητής οδοντιατρικής μονάδας του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Η  κινητή οδοντιατρική μονάδα του οργανισμού, μετά από πρόσκληση και με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, παρείχε δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε 1.779 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων.

Συγκεκριμένα, από τις 3 μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε 861 παιδιά στο Πήλιο, 488 παιδιά στη Σκιάθο, 310 παιδιά στη Σκόπελο και 120 παιδιά στην Αλόννησο, με 28 εθελοντές οδοντιάτρους από Μααγνησία

Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην κινητή οδοντιατρική μονάδα του οργανισμού με την εθελοντική συμμετοχή 28 οδοντιάτρων του νομού Μαγνησίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τους εθελοντές οδοντιάτρους για την άριστη συνεργασία και για την ανιδιοτελή καθημερινή συμμετοχή τους, όλους τους Δήμους που φρόντισαν για την ομαλή πραγματοποίηση του προγράμματος και τη φιλοξενία και τη διατροφή των στελεχών και των οδοντιάτρων όπου απαιτήθηκε, τη Διεύθυνση Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας, εταιρία ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης στο Βόλο και στη Μαγνησία, καθώς και τα ΚΑΠΗ Σκοπέλου.

«Κινητήριος δύναμη της δράσης Προληπτικής Ιατρικής και γι’ αυτή τη χρονιά είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος για το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», την κινητή Οδοντιατρική μονάδα και την κινητή Οφθαλμολογική μονάδα για την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών τους στα παιδιά», τονίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού».