Φωτογραφία αρχείο από την παρουσία του Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ στην Σκιάθο [ φωτ. Skyframe.gr ]

Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί στην Σκιάθο για να τιμήσει την 76η Επέτειο από την βύθιση του Υ/Β/ “Κατσώνης”. Ήδη αυτή την ώρα (10:45) το Υ/Β βρίσκεται στην Γλώσσα Σκοπέλου για τις εκεί εκδηλώσεις ενώ αναμένεται στις 15:30 περίπου να βρεθεί ανοιχτά της Σκιάθου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ειδική προβολή με θέμα τη διάσωση των ναυαγών του Υποβρυχίου, και την πορεία τους από τη Σκιάθο μέχρι και το Πήλιο, πρόκειται για ένα ειδικό αφιέρωμα για το Δήμο Σκιάθου, διάρκειας 30 λεπτών, από την ομάδα  “Team Faos”.

Η  “Team Faos” έχει αναλάβει την παραγωγή του ντοκιμαντέρ “ Υ1 Στη σιωπή του βυθού”  το οποίο θα προβληθεί από την ΕΡΤ το 2020. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Υποβρυχίου “Κατσώνης”, από όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσει καΐκι για την απόδοση τιμής στο στίγμα του ναυαγίου, μια παράδοση που αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

12:30 Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι εγκαίνια έκθεσης “Τα καϊκια που πληγώναμε”

Η έκθεση βρίσκεται σε διαρκή κίνηση ανά την Ελλάδα ενσωματώνοντας μαρτυρίες , εμπειρίες συμμετοχής και ευαισθητοποιώντας για ένα ζήτημα τόσο φλέγον και παρόν όσο η διάσωση του πολιτισμού μας και ιδιαίτερα η διάσωση των αλλιευτικών σκαφών.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

20:00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου / “Κατσώνης” 76 χρόνια μετά, ανάδυση από τα βάθη της μνήμης

Ομιλητές

Υποναύαρχος Μηχανικών Γεώργιος Μπαμπλένης / Διευθυντής Εξοπλισμού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Πλοίαρχος Κοντογιαννάκος Κωνσταντίνος / Π.Ν. Διοικητής Υποβρυχίων

Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος, κόρη του Ηλία Π. Τσουκαλά Υπάρχου Υ/Β “Κατσώνης”

Στέλιος Ευσταθόπουλος, παραγωγός του ντοκιμαντέρ “Y1- ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΝ Λ. ΚΑΤΣΩΝΗΣ”

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου / Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον Πλοίαρχο Κοντογιαννάκο Κωνσταντίνο Π.Ν. Διοικητή Υποβρυχίων

11:00 Μνημείο των πεσόντων του Υ/Β “Κατσώνης” / Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και αναχώρηση με το καΐκι «Καλυψώ” για απόδοση τιμής στο στίγμα του ναυαγίου.