ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ…. ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΜΗΝΕΣ

skathos1-thumb-largeΠέντε προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών μειωμένου ωραρίου σε ειδικότητες, όπως γερμανικών, φυσικής, καλλιτεχνικών, για την κάλυψη των κενών κυρίως στο Γυμνάσιο Σκιάθου, πραγματοποίησε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Στο Γυμνάσιο Σκιάθου οι μαθητές δεν διδάσκονται ορισμένα μαθήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και έκαναν συνεχώς διαμαρτυρίες για να σταλούν εκπαιδευτικοί, ενώ προχώρησαν και σε κατάληψη.
Τελικά έγιναν προσλήψεις από πλευράς υπουργείου με μεγάλη καθυστέρηση, αφού φτάσαμε στο Δεκέμβριο για να μπορούν οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματά τους. Βέβαια αυτό αναμένεται να φανεί και στην πράξη, καθώς οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στη Μαγνησία, είναι μειωμένου ωραρίου που σημαίνει ότι κάποιοι εξ’ αυτών μπορεί να μη δεχτούν να την πρόσληψή τους, ιδίως, όταν πρόκειται για νησί και να αρνηθούν το διορισμό τους.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είδε με ανακούφιση τις χθεσινές προσλήψεις, αλλά αναμένει και την οριστική τους τοποθέτηση.
Παράλληλα θα επιδιώξει να κάνει πράξη τη διαβούλευση με εκπαιδευτικούς, γονείς και Δημοτικές Αρχές των νησιών, ώστε να προταθούν λύσεις για την κάλυψη των κενών που είναι μόνιμος «πονοκέφαλος» στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Στο Γυμνάσιο Σκιάθου, όμως το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς λόγω αποσπάσεων καθηγητών, αδειών άνευ αποδοχών και άλλων λόγων οι μαθητές δεν διδάσκονται μαθήματα, όπως στον κλάδο των φυσικών επιστημών και οι γονείς τους είναι ανάστατοι.