Το Aegean Ride των Vespas Clubs διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά αυτή τη φορά στη Σκιάθο με συμμετοχές απ’ όλη τη νησιωτική Ελλάδα και την Κύπρο. Το «SOS» (Skiathos Old Scooter), η πολυπληθέστερη συνάντηση πανελλαδικά, όπως μας εξήγησε ο κύριος διοργανωτής του φετινού event Γιάννης Στεφανίδης έχει σκοπό να δημιουργήσει γνωριμίες αλλά και να ενώσει ανθρώπους που έχουν ως κοινό τους χόμπι και ενδιαφέρον την φιλοσοφία αυτού του παλιού αλλά και συγχρόνως  μοντέρνου δίτροχου, της Vepsa.

Η Μονή Ευαγγελιστρίας της Σκιάθου ήταν ένας από τους σταθμούς περιήγησης του νησιού όπου εκεί αφού ο μοναχός εξιστόρησε την ιστορία του μοναστηριού.

Βγαίνοντας μία έκπληξη περίμενε τους αναβάτες του ιστορικού δίτροχου. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου και συγκεκριμένα η ομάδα των Πουλιών αφού αξιολόγησε με τα δικά της κριτήρια, βράβευσε με τέσσερις διαφορετικές διακρίσεις τις ομορφότερες και πιο πρωτότυπες Vespa, αποκομίζοντας την εμπειρία οι μικροί μας φίλοι, να μάθουν λεπτομέρειες γι αυτό το υπέροχο δίτροχο από τους λάτρεις της.

Στο Aegean Ride 2017 όπου ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου και διήρκησε έως τις 10 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 70 αναβάτες από Χανιά, Σάμο, Χίο, Κύπρο και άλλα νησιά , συνοδεύοντας 45 διαφορετικές και αξιοθαύμαστες για το είδος τους Vespa ενώ οι κάτοικοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να τις θαυμάσουν σε πολλά σημεία.

Τέλος ήταν μια καλή ευκαιρία να τις φωτογραφίσουν αλλά και να μάθουν γιατί αυτό το δίτροχο για κάποιους έγινε λατρεμένο μεταφορικό μέσο ενώνοντας ανθρώπους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ταξιδιώτες σε όλο το κόσμο.