Τριάντα πεύκα σε δημοτική έκταση του Δήμου Σκιάθου επιχείρησαν να κόψουν και σε κάποια έβαλαν φωτιά στην παραλία των Κουκουναριών υπεύθυνοι ξενοδοχειακής μονάδας στα Αμπελάκια Κουκουναριών. Ο Δήμος παρενέβη σήμερα και σταμάτησε τις εργασίες ενώ ενημέρωσε το Δασαρχείο που δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η έκταση ανήκε στο δήμο Σκιάθου. Επιπλέον ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας επισήμανε στην ΕΡΤ Βόλου,  ότι θα ερευνηθεί κατά πόσο οι κουκουναριές που ξεράθηκαν ήταν λόγω δολιοφθοράς αλλά και ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας για μία σειρά θεμάτων.

Το θέμα ανέδειξε το www.skiathoslife.gr με χθεσινοβραδινή ανάρτηση φωτογραφιών από τους κομμένους κορμούς στην παραλία που κάπνιζαν, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι μόλις ο δήμος ενημερώθηκε ότι τα δένδρα καίγονται άμεσα ενημέρωσε το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών και ζήτησε να πληροφορηθεί αν ο ξενοδόχος που είχε προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες διέθετε άδεια. Το Δασαρχείο του είχε δώσει άδεια να καθαρίσει τα ξεραμένα δένδρα σε τρία σημεία εκ των οποίων το ένα είναι δημοτικός χώρος. «Οι 30 κορμοί πεύκων ήταν σε δημοτικό χώρο που έχει αποδοθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο δήμο Σκιάθου με το που αγόρασε ο συγκεκριμένος κύριος το ξενοδοχείο. Σήμερα πήγαν στο χώρο ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρασίνου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και σταμάτησαν τις εργασίες. Το Δασαρχείο μας είπε ότι έπρεπε να ληφθούν δείγματα από τα ξερά δένδρα καθώς το ότι ξεράθηκαν συγχρόνως 30 δένδρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί».

Η άδεια του Δασαρχείου και ο χάρτης με τα σημεία που θα κοβόντουσαν τα δένδρα