ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Πριν λίγες ημέρες έτυχε να επισκεφτώ τα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αμέσως μετά την ΠΕΔ Θεσσαλίας για κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Σε κάποιες αναφορές για το νησί της Σκιάθου και από τους δύο αυτούς φορείς άκουσα να αναφέρεται πως κατά την αποστολή υλικού προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους – ΑμεΑ κλπ) για κακή μας τύχη, αλλά και απορίας άξιο για αυτούς, ήταν πως η Σκιάθος δεν είχε κοινωνικές δομές.

Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας η Σκιάθος παραμένει να είναι ένα νησί που δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κοινωνική υποδομή για αυτούς, ούτε μια ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ βρε αδερφέ… 

Πανταχού απών σε αυτές τις ηλικίες που η προσφορά του Δήμου θα πρέπει να είναι προτεραιότητα όπως ο Τουρισμός (που τόσο καιγόμαστε), όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός.

Όταν μάλιστα παραδέχεσαι πως η Φροντίδα Υγείας στο νησί δεν είναι και η καλύτερη ας δούμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τι μπορούμε να προσφέρουμε, να ιδρύσουμε, να λειτουργήσουμε.

Η σκανδαλώδεις αδιαφορία των προηγούμενων ετών πρέπει να τελειώσει κάπου εδώ, να μπει φρένο και να μην συνεχιστεί άμεσα και γρήγορα.

Να πούμε ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που σε αυτή την ηλικία, λίγο πριν κλείσουν τα μάτια τους επιθυμούν να ζήσουν με το χαμόγελο στα χείλη και όχι με το παράπονο, να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν να κάνουν μια οργανωμένη εκδρομή. 

Να μπορούμε και εμείς σαν Σκιαθίτες να αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτούς τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, ή μας έμαθαν πως να την ζούμε καλύτερα