Το ελαιοτριβείο Οικογένειας Αντωνίου στη Γλώσσα Σκοπέλου ξεκινάει τη λειτουργία του το Σάββατο 19/10/2019 και θα δέχεται τους ελαιοπαραγωγούς της Σκιάθου καθημερινά και σύμφωνα με τα δρομολόγια των πλοίων. Οι ελιές θα τοποθετούνται σε κάδους για να μην αλλοιώνονται και η ελαιοποίηση θα γίνεται την ίδια ημέρα.

Από φέτος το ελαιοτριβείο εκσυγχρονίστηκε με τελευταίας τεχνολογίας Ιταλικό διαχωριστήρα ελαιοζύμης Pieralisi και θα λειτουργεί πλέον στις 2,5 φάσεις χωρίς τη χρήση νερού. Αυτό σημαίνει μόνιμη λειτουργία ψυχρής έκθλιψης, ελάχιστη κατανάλωση νερού, μέγιστες αποδόσεις και ανώτερη ποιότητα και γεύση ελαιολάδου.

Όλοι οι μαλακτήρες ξεχωριστά έχουν εξοπλιστεί με αισθητήρες θερμοκρασίας που σημαίνει ότι η θερμοκρασία της μάλαξης θα είναι τέτοια (όχι μεγαλύτερη των 27οC) έτσι ώστε να μην αλλοιώνονται οι ουσίες του ελαιολάδου που παράγεται.

Τέλος ο κάθε παραγωγός μπορεί να παραλαμβάνει το ελαιόλαδό του σε σφραγισμένες συσκευασίες 5 λίτρων PET, 16 λίτρων δοχείο και 20 λίτρων πλαστικό δοχείο ανάλογα με την προτίμησή του.

Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να δηλώνουν τις ποσότητές τους στα κάτωθι τηλέφωνα: 2424033517, 6974109604, 6974325004 ή να συνεννοούνται με την μεταφορική της επιλογής τους.