Μια παρέα Τούρκων προσπάθησε σήμερα το πρωί να ανοίξει τη σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη μαζί με μια φίλη της.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα seleo, οι δύο γυναίκες κάλεσαν την ασφάλεια του μνημείου και εμπόδισαν τη συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από τη σιδερένια σκάλα στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου, όπου κυματίζει η ελληνική σημαία, και να απλώσει την τουρκική σημαία, με σκοπό να βγάλουν φωτογραφίες.

Περιγράφοντας το περιστατικό, η κα Αγγελακούδη είπε: «Αφού τελείωσε η βόλτα και οι φωτογραφίες στο “μπαλκόνι” του Λευκού Πύργου, πήραμε την κάθοδο… Κατεβαίνοντας τις σκάλες, στον 4ο όροφο είδαμε μια ομάδα 6-7 ατόμων να ανεβαίνουν προς τον 5ο όροφο, ενώ ένας από αυτούς έβγαλε από την τσέπη του την τουρκική σημαία. Η φίλη μου κατάλαβε αμέσως τι θα συμβεί και απευθυνόμενη σε εμένα μου λέει: “Να δεις που θα πάνε επάνω να ανοίξουν τη σημαία και να βγουν φωτογραφίες”. Δίχως να χάσω δευτερόλεπτο της λέω: “Γυρνάμε πίσω”».

Σύμφωνα με την ίδια, η παρέα των Τούρκων είχε από την αρχή μια συμπεριφορά γεμάτη θράσος και όλα έδειχναν πως η επίσκεψή τους στον Λευκό Πύργο ήταν στοχευμένη.

«Αφού λοιπόν φτάσαμε στο τελευταίο επίπεδο, περιμέναμε να δούμε πώς θα κινηθούν» αναφέρει η Ράνια Αγγελακούδη στο Seleo και συνεχίζει λέγοντας πως «στο μεταξύ ενημερώσαμε το προσωπικό ασφαλείας του Πύργου και έφτασε αμέσως. Εκείνη την ώρα ένας εξ αυτών είχε ανοίξει τη σημαία και οι άλλοι τον κύκλωσαν για προστασία…Τους πλησίασα με προσοχή να μη με αντιληφθούν κι έβγαλα τη φωτογραφία, ενώ το προσωπικό ασφαλείας τούς έκανε συστάσεις να μαζέψουν τη σημαία. Χωρίς να δημιουργήσουν ένταση, μάζεψαν τη σημαία και αποχώρησαν».