Καμένο σπίτι στο Μάτι από την πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018. Στους 83 ανέρχονται οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για την Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι» ανέφερε σε άρθρο της στις 25 Ιουλίου 2018 η ακραία εθνικιστική τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της, αλλά οι ελληνικές Αρχές απέρριψαν την πρόταση της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες ζωές.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την αντίδραση του λαού και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την κυβέρνηση της γείτονος».

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ έτοιμα ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας. Όμως, η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. δεν είχε στείλει ακόμη τη δική της βοήθεια, κι έτσι η πρώτη χειρ βοηθείας ήλθε για την Ελλάδα από την Κύπρο.