ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ | ζητάει με ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος |

 

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η στελέχωση των αεροδρομί ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Η συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στη γερμανική εταιρία Frapport μετά την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων είναι η εξασφάλιση πυροπροστασίας με τη στελέχωση των Πυροσβεστικών Σταθμών των αεροδρομίων, αλλά και η εικοσιτετράωρη κάλυψή τους με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για μια συμβατική υποχρέωση, η οποία είναι αδύνατον να τηρηθεί δεδομένου της έλλειψης σε οδηγούς και ασθενοφόρα στο νησί της Σκιάθου. Επανειλημμένως, έχω τοποθετηθεί για το ζήτημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, με σειρά ερωτήσεων που έχω καταθέσει και οι οποίες είτε δεν έχουν απαντηθεί είτε η απάντηση που έλαβα είναι ελλιπής, χωρίς να έχει δοθεί μέχρι στιγμής λύση στο χρόνιο ζήτημα της έλλειψης οδηγών και διασωστών ασθενοφόρων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ενώ το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας προβλέπει πέντε θέσεις οδηγών ασθενοφόρων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Σκιάθου υπάρχει μόλις ένας οδηγός.

Είναι απορίας άξιο για το πώς θα μπορέσει να καλυφθεί η συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στη Frapport, για εικοσιτετράωρη διασωστική κάλυψη με ασθενοφόρα και οδηγούς του ΕΚΑΒ. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και άλλα νησιά, όπου δεν υπάρχει τομέας και σταθμός ΕΚΑΒ.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Με ποιον τρόπο θα γίνει η στελέχωση των αεροδρομίων στα νησιά, που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρία Frapport, με διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τη στιγμή που τα Κέντρα Υγείας των νησιών και κυρίως της Σκιάθου είναι υποστελεχωμένα από οδηγούς και διασώστες, ενώ παρουσιάζουν και σημαντικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.