Όσο και αν τα ΜΜΕ αναφέρουν πως η απόφαση του Λευτέρη Βιολέττα να ανεξαρτητοποιηθεί ήταν αναμενόμενη εγώ προσωπικά διαφωνώ, όχι πως δεν ήταν αναμενόμενη, όχι πως κάποιοι δεν την θεωρούσαν δεδομένη, αλλά διαφωνώ πως ο κ. Βιολέττας είχε προγραμματισμένη την παραίτησή του αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ένα διάστημα (που ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας), είναι “bad time” για μια πολιτική παραίτηση και γενικότερα να συμβεί κάτι στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Ο Λευτέρης Βιολέττας όμως θεωρούμε πως βρέθηκε εγκλωβισμένος το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις εξελίξεις που ίσως ο ίδιος δεν περίμενε. Περίμενε ίσως μια αντιστροφή του κλίματος από πλευράς Δημάρχου (απόδειξη η συνέντευξή του στο SL) με την οποία θα αναλάμβανε κάποια θέση ευθύνης ή έστω θα υπήρχε πιο θετική αντιμετώπισή του από τον Πρεβεζάνο, αλλά και την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 που έστειλε τον επιχειρηματία εκ νέου στον Τσουγκριά να συνεχίσει την δραστηριότητά του.

Όλοι όσοι όμως γνωρίζουν τον Δήμαρχο ξέρουν πως και μόνος του να μείνει, δύσκολα βάζει νερό στο κρασί του. Το σχοινί όχι μόνο τεντώθηκε αλλά έσπασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο Λευτέρης Βιολέττας (έξυπνα μεν, άδοξα τελικά) πέταξε το “μπαλάκι” της καταγγελίας για τα τηγανέλαια του Τσουγκριά στο Δήμαρχο κάτι που ο ίδιος το θεώρησε ως υπόδειξη της μονιμότητας και τον έκανε έξαλλο.

Ο Δήμαρχος εδώ και καιρό θεωρούσε τον πρώην στενό συνεργάτη του “ξένο σώμα” και μάλλον το ίδιο ένιωθε και ο ίδιος και απορίας άξιο είναι γιατί δεν επιχειρούσε την έξοδο του από την ομάδα πλειοψηφίας εδώ και καιρό. Ο κ. Βιολέττας τονίζει στην ανακοίνωσή του πως φεύγει γιατί ο Δήμαρχος θα προχωρήσει στην αφαλάτωση, πως δεν κάνει μελέτες και πως τουριστικά δεν “πιλοτάρει” σωστά το νησί. Κάτι όμως που ως προς την αφαλάτωση το γνώριζε από το 2016 (όπως αναφέρει στην συνέντευξη στο SL) ενώ ως προς τις μελέτες και την κατεύθυνση της τουριστικής προβολής δεν έχει αλλάξει κάτι ο Πρεβεζάνος από την ημέρα που εκλέχτηκε Δήμαρχος.

Δεν παραιτήθηκε όμως ακόμα και όταν οι “σειρήνες” ανέφεραν πως δεν θα είναι εκ νέου αντιπρόεδρος στην ΔΕΥΑΣ. Θα δεχόταν άραγε εκ νέου την θέση του αντιπροέδρου ακόμα και αν γνώριζε πως ο Δήμαρχος θα προχωρούσε το έργο της αφαλάτωσης; Ακόμα και αν οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο δεν ήταν καλές;

Όπως και να ‘χει το ζητούμενο είναι, πως ο Δήμαρχος γνωρίζοντας ότι ο Λευτέρης Βιολέττας ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, (όταν ακόμα ήταν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ) δεν θα τον άφηνε σε θέση ευθύνης την στιγμή που δημιουργεί εσωτερικές τριβές με τα γνωστά θέματα.

Για αυτό και με την ευκαιρία αναδιάρθρωσης της ΔΕΥΑΣ όχι μόνο τον “απέβαλε” από Αντιπρόεδρο αλλά δεν του έδωσε καμία θέση σε καμία επιχείρηση (ενώ είχε την δυνατότητα) ακόμα και πρόσφατα με την ίδρυση του νομικού προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με αυτές τις κινήσεις ο Δήμαρχος πρόλαβε από πλευράς εξελίξεων (ΔΕΥΑΣ – ΤΣΟΥΓΚΡΙΑ) τον Λευτέρη Βιολέττα και στις δύο περιπτώσεις ωθώντας τον τελευταίο σε παραίτηση από την ομάδα πλειοψηφίας.

Θεωρούμε πως ο Λευτέρης Βιολέττας τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και επίσημα (με όλο το ρίσκο που προϋποθέτει κάτι τέτοιο) ειδάλλως αν το κάνει από τον Σεπτέμβριο και μετά, θα έχει ήδη επιφορτιστεί με το βάρος των λαθών, που ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή της παραίτησής του, της Δημοτικής Αρχής που υπηρετούσε μέχρι και σήμερα, μένοντας για άλλη μια φορά πίσω από τις εξελίξεις, αφού ήδη τρία ψηφοδέλτια είναι στα σκαριά.

Το καλοκαίρι πάντως προβλέπεται στην Σκιάθο θερμό και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δυναμικές αφού σιγά σιγά αδειάζει η αριστερή πλευρά των εδράνων. Φυσικά ο Δήμαρχος γνωρίζει πως τις δύσκολες στιγμές τα δεξιά έδρανα… θα βάλουν το χεράκι τους υπέρ του.