Το Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι θα κάνει την εμφάνιση του μετά από 150 χρόνια
Κάτι σούπερ ξεχωριστό πρόκειται να εμφανιστεί στον ουρανό τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου, ένα φαινόμενο που δεν είχε συμβεί ξανά εδώ και 150 χρόνια.

Το Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι, είναι το απόλυτο γεγονός των επόμενων ημερών και δεν πρέπει να χάσετε τη θέα του. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τρία διαφορετικά φαινόμενα, που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Το πρώτο φαινόμενο, ονομάζεται Μπλε Φεγγάρι και ουσιαστικά κατά τη διάρκεια του συμβαίνουν δυο Πανσέληνοι τον ίδιο μήνα.

Όσο για τον όρο Super Moon, αυτός σημαίνει ότι το φεγγάρι είναι μεγαλύτερο κατά 30% από ό,τι συνήθως και κατά 14% πιο λαμπερό, ενώ παράλληλα με όλα αυτά, θα συμβεί και μια ολική έκλειψη σελήνης, στην οποία το φεγγάρι φαίνεται κατακόκκινο.

Όλα αυτά μαζί, έχουν να συμβούν εδώ και 150 χρόνια. Επομένως, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για να δείτε ένα πραγματικό υπερθέαμα στον χειμωνιάτικο ουρανό
Στην Αθήνα όμως η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της (δηλαδή η Σελήνη θα βρίσκεται στο σημείο εγγύτερα στο κέντρο της σκιάς της Γης) περίπου στις 15:30, όταν το φεγγάρι -που θα ανατείλει λίγο πριν τις 18:00- θα είναι ακόμη κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να μην είναι άμεσα ορατό.