Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

Την αναπλήρωση εκπαιδευτικού του 2ου Δημοτικού σχολείου Σκιάθου ζητεί με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

Επισημαίνεται ότι η εκπαιδευτικός του Β1 Τμήματος του 2ου Δημοτικού σχολείου Σκιάθου, που επιθυμούσε την απόσπασή της, μετά από άδεια δεν επέστρεψε στα καθήκοντά της. Αυτό έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, καθώς άλλοι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να καλύπτουν το ωράριό της, με αποτέλεσμα την αναστάτωση των μαθητών εξαιτίας της συχνής εναλλαγής εκπαιδευτικών. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει μαθητής με ιδιαίτερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από την αρμόδια υπουργό να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικές συνθήκες στα σχολεία λόγω της πανδημίας, η οποία έχει φέρει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς απέναντι σε μια νέα πραγματικότητα, που καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν.