Θετικές ειδήσεις για τους εμπόρους της περιοχής προέκυψαν από τη συζήτηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η συζήτηση επιδιώχθηκε από τον κ. Μαραβέγια σε συνέχεια της διαδικτυακής συνάντησης που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου αλλά και τις επαφές που πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα με επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων.

Ο βουλευτής Μαγνησίας μετέφερε στον κ. Γεωργιάδη τις προτάσεις των εμπόρων για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει επιτείνει τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα. Καταρχάς ο υπουργός Ανάπτυξης εξετάζει το να ισχύσει για όλους τους πληττόμενους επαγγελματίες η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% για τα επαγγελματικά ακίνητα, όχι μόνο για το μήνα Νοέμβριο, αλλά ενδεχομένως μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021, αντιλαμβανόμενος την αργή επανεκκίνηση της αγοράς μετά την απαγόρευση αλλά και τη διασύνδεση των εμπορικών κλάδων μεταξύ τους. Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προωθηθεί το επόμενο διάστημα η υλοποίηση προγράμματος παραπλήσιου με το πρόγραμμα  «Ανάσα», το οποίο ενίσχυσε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Covid-19 με 30.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση του κ. Μαραβέγια να μην απαιτείται φορολογική ενημερότητα για την προσθήκη στις δραστηριότητες των επιχειρηματιών των ΚΑΔ που αφορούν τις τηλεπωλήσεις. Όσον αφορά την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι είναι από τους πρώτους που συμφωνούν σ’ αυτή την προοπτική.

Τέλος, σχολιάζοντας τα παράπονα για την εξαίρεση των λουλουδιών από την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών, δηλαδή ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, από τα σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα διοχέτευσης των προϊόντων από τους παραγωγούς και να μην πληγεί μια ακόμη δραστηριότητα στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρόκειται για μια στρέβλωση, η οποία όμως ήταν αναγκαίο κακό.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να εξαντληθεί κάθε περιθώριο λήψης μέτρων που θα διασφαλίζουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση τη σταδιακή αναθέρμανση της επιχειρηματικότητας στη Μαγνησία και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.