ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΓΙΑ 300 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ FRAPORT & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ

Γράφουν οι : Μαριέτα Πασιοπούλου & Νίκος Τζούμας
Συντάκτες του SkiathosLife.gr
Ανησυχία προκαλεί στο Πυροσβεστικό Σώμα η απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου και κατ’ επέκταση του Πυροσβεστικού Σώματος (που έως τα τέλη του 2016 θα πρέπει να αναλάβει σύμφωνα με το Ν. 4389/2016) την παροχή υποστήριξης σε ότι αφορά τις υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης των 14 παραχωρηθέντων αεροδρομίων.

Ήδη υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν αρχίσει τις συναντήσεις με εκπροσώπους της εταιρείας προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.

kyriazidhs-fraport1Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) σε ανακοίνωσή της προς τα μέλη της στις 20 Οκτωβρίου αναφέρει πως με δεδομένα τα παραπάνω, το Πυροσβεστικό Σώμα αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανταποκριθεί άμεσα στη διάθεση υπαλλήλων για την πυρασφάλεια των εν λόγω αεροδρομίων, προφανώς με μετακινήσεις και μεταθέσεις Πυροσβεστών ανά την Επικράτεια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και κατ΄επέκταση το ξεσπίτωμα 330 πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Μάλιστα για το θέμα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με τα εύλογα ερωτηματικά και τις απορίες που έχουν κατατεθεί από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ