Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας κ. Κουκουλάκης Μάκης [ φωτ. Skiathoslife.gr ]

Η κυρίαρχη εκτίμηση που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, με βάση και τις απόψεις των ειδικών, οδηγεί στην εκδοχή ότι η 10η Μαΐου μπορεί να αποτελέσει «ορόσημο» για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Προϋπόθεση, βεβαίως, αποτελεί να επαληθευθούν οι εκτιμήσεις για κάμψη της δυναμικής του ιού από τις ημέρες του Πάσχα και βεβαίως ότι θα υπάρξει στο μεσοδιάστημα πιστή τήρηση, από το σύνολο των πολιτών, των περιορισμών που έχουν τεθεί.

Η αισιόδοξη αυτή προοπτική που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Καθημερινή” οφείλει να μας βρεί όλους έτοιμους ώστε όταν έρθει, με το καλό, η ώρα που όσοι τώρα κοιτάνε από το παράθυρο θα “ξεχυθούν” από την πόρτα, να μπορούμε, να διεκδικήσουμε μερίδιο διάσωσης καταρχήν από την εγχώρια αγορά και, στη συνέχεια, από όποια άλλη δείχνει σημάδια συντομότερης υγειονομικής ανάκαμψης.

Παρακολουθούμε στενά, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς όπως είναι η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, με απευθείας συζητήσεις με μεγάλους αλλά και μικρότερους tour operators, με φορείς του ΣΕΤΕ , της ΠΟΞ και του ΞΕΕ και μαζί με την εταιρία συμβούλων που έχουμε θέσει στη διάθεση όλων, τις εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κάποια στιγμή η πανδημία θα τελειώσει αλλά η ζωή και η οικονομία θα συνεχίσει. Είμαστε υποχρεωμένοι τόσο σαν Δήμος αλλά και η κάθε επιχείρηση από μόνη της να κάνουμε ενέργειες για την επόμενη ημέρα.

Προσφέρομαι σε όποιον επαγγελματία ενδιαφέρεται να του κοινοποιούμε τα ενημερωτικά σημειώματα εφόσον αποστείλει σχετικό αίτημα στο mail: [email protected] ή επικοινωνήσει μαζί μου τηλεφωνικά ή και με sms στο 6972707455.

Οι σημερινές συγκυρίες απαιτούν εγρήγορση και συστράτευση. Πρέπει να βγούμε νικητές στη ζωή αλλά και στην οικονομική επιβίωση. Και αυτό θα γίνει αν βγούμε από τη ραστώνη, αν εγκαταλείψουμε μοιρολατρικές αντιλήψεις και αν ριχτούμε όλοι μαζί στη μάχη για να διασώσουμε ότι μπορούμε από την εφετινή τουριστική περίοδο όποτε και αν αυτή ενεργοποιηθεί.