Στην ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό στη Θεσσαλία παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα και του Γ.Γ. Κων/νου Λούλη, το παρόν έδωσε και η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου με την Πρόεδρο Μαίρη Διαμάντη, να προτάσσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Σκοπέλου κατά τους θερινούς μήνες αλλά και την γενική εικόνα του νησιού στον τουριστικό τομέα.

Του Θοδωρή Τζούμα

Τα θέματα που τόνισε η Πρόεδρος Μαίρη Διαμάντη, είναι η δύσκολη πρόσβαση των τουριστών προς το νησί της Σκοπέλου, η προβολή του νησιού καθώς και οι υποδομές. Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών έρχεται απο το νησί της Σκιάθου μιας και εκεί βρίσκεται ο αερολιμένας. Οπότε πρέπει να εξετάσουμε τις συγκοινωνίες μεταξύ των δύο νησιών, έτσι, ώστε οι τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί της Σκιάθου, να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια για την μετακίνησή τους προς την Σκόπελο. Γιατί αν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν τα δυο νησιά Σκιάθο-Σκόπελο δεν συγχρονιστούν με τις αφίξεις των πτήσεων τότε οι τουρίστες που καταφθάνουν αεροπορικώς μένουν αποκλεισμένοι στο νησί, εξαιτίας των μη συχνών ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Κατ’ αυτόν το τρόπο μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η προσέλευση των τουριστών στο νησί της Σκοπέλου. Η προβολή του νησιού της Σκοπέλου είναι ένα από τα μείζον θέματα που πρέπει να εστιάσουμε, γιατί μέσω της προβολής θα γίνουμε γνωστοί στο εξωτερικό και θα προσελκύσουμε τους τουρίστες αλλά και μέσω της προβολής θα κάνουμε γνωστό το νησί μας, γιατί μπορεί να γίναμε διεθνώς γνωστοί από το Mamma Mia όμως πρέπει να προωθήσουμε και να κάνουμε ευρέως γνωστό και το τοπικό μας προϊόν.

Οι υποδομές είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που πρέπει να επανεξετάσουμε διότι από αυτό εξαρτάται το τουριστικό κοινό που απευθυνόμαστε αλλά και οι ικανότητες και αντοχές του νησιού μας μπροστά στην λεγόμενη «βιομηχανία» του τουρισμού.