ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Α’ ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

thumbnail_sinantisi-enosis-me-pr-protbathmias

Στόχος παράλληλα, όπως τονίστηκε, μέσα από τη συνεργασία και τη διεκδίκηση, η επίλυση προβλημάτων που αφορούν γενικότερα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα, δημιουργικά και με ασφάλεια το εκπαιδευτικό έργο.

Υπόψη του Προϊσταμένου, τέθηκαν οι ενέργειες που έκανε το Δ.Σ. της Ένωσης στη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος, τα υπομνήματα που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς και την πίεση που ασκεί και προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής.
Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα των μεταφορών, αλλά και η επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών που ζητούν ολοένα και περισσότεροι γονείς.
Επίσης, η εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση εγκαταστάσεων με μεγάλης κλίμακας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.
Αναφορικά με το υποχρεωτικό μάθημα της κολύμβησης για τα παιδιά του Δημοτικού, υπάρχει θέμα με την μετακίνησή τους, καθώς όπως έγινε γνωστό, δεν προβλέπει κάτι συγκεκριμένο η εγκύκλιος, ωστόσο υπήρξε η πληροφόρηση, ότι πιθανόν να δοθεί λύση, μέσω του δήμου Βόλου.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας που σημειώνονται, κυρίως μέσα από τρόπους πρόληψης, με αίτημα στο μέτρο των δυνατοτήτων, να αυξηθούν οι εφημερίες και οι έλεγχοι . Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι τρόποι ασφαλούς εξόδου των παιδιών, από τα σχολικά συγκροτήματα, ειδικά όταν αυτή γίνεται μαζικά.
Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καλύψει ακόμη όλες τις θέσεις για την παράλληλη στήριξη, ενώ εκκρεμεί κάλυψη θέσεων και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.
Τέλος, έγινε γνωστός ο προγραμματισμός ορισμένων εκ των επόμενων δράσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, όπως η διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, φιλανθρωπικών ενεργειών κ.α., ενώ βασικός στόχος παραμένει, με τη συνδρομή τοπικών φορέων, ο προγραμματισμός και υλοποίηση του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου».
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η γραμματέας Έφη Διανέλλου, η Ειδική Γραμματέας Γεωργία Μπίτση, η ταμίας Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη και η έφορος Λιάνα Πασχούδη.