Τα επικίνδυνα παιχνίδια… της FRAPORT στην Σκιάθο

Δεν έχει περάσει μήνας σχεδόν, από την ενημερωτική εκδήλωση της FRAPORT στην Σκιάθο όταν σε ερώτησή μας, για το θέμα ασφάλειας που τίθεται σε όσους παρακολουθούν τις επικίνδυνες προσγειώσεις και απογειώσεις σε ιδιωτικό χώρο λίγα μέτρα πριν από τον αεροδιάδρομο του Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, οι υπεύθυνοι όχι μόνο θέλησαν να απαντήσουν σε μια μελλοντική λύση στο θέμα, αλλά θεώρησαν πως η διαφήμιση που γίνεται στο νησί (άρα για ποιον;;;) είναι μεγάλη και ακούγεται θετικά αυτή η ατραξιόν.

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και είχαμε τον τραυματισμό ενός 54χρονου που έγινε θέμα στα ΜΜΕ της Ελλάδας και του Εξωτερικού αλλά και το σημερινό γεγονός με τον τραυματισμό του 12χρονου.

Οι ευθύνες για τον 12χρονο οφείλονται κατά κύριο λόγο στους γονείς αλλά δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τους ίδιους τους γονείς που ως φαίνεται είναι θαυμαστές του επικίνδυνου αυτού θεάματος.

Είναι όμως σημαντικό να αποκωδικοποιήσουμε το λόγια των υπευθύνων της Fraport κατά την πρόσφατη ενημέρωσή τους στο νησί: “Eμείς μπορούμε να καθαρίσουμε τον χώρο να μην εκσφενδονίζονται χώματα και πέτρες”, “Είναι διαφήμιση για το νησί σας αυτή η ατραξιόν”, “Δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιο μέτρο ασφαλείας…” Αυτά και άλλα πολλά γλυκανάλατα από τους υπευθύνους που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των επιβατών εντός του αεροδρομίου, γιατί για τους επιβάτες (επισκέπτες του νησιού) ούτε λόγος.

Για την FRAPORT στην Σκιάθο, από ότι φαίνεται, δεν την ενδιαφέρει η μετακίνηση των επιβατών εκτός αεροδρομίου (δεν θέλει να φέρει αναταραχή λέει με τους ταξιτζήδες…. πια η FRAPORT), αλλά ούτε και η ασφάλεια ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΗΣ εκτός αεροδρομίου (ο 12χρονος ανήκει σε επισκέπτες από την Γερμανία).

Τι την ενδιαφέρει;;; H αύξηση του κέρδους, κατανοητό, λογικό και θεμιτό αλλά εις βάρος ποιου;;; Ενός νησιού που αν αύριο συμβεί το μοιραίο όχι μόνο θα διαφημιστεί αλλά θα δυσφημιστεί αρνητικά, όπως σήμερα ;;;

Mήπως τελικά πίσω από το μυαλό τους (αν και δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους) ένα ενδεχόμενο ατύχημα επιφέρει αλλαγή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ στον σχεδιασμό για επέκταση του αεροδιαδρόμου προς την παραλία Ξανέμου γιατί δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής ατυχημάτων;;;

Φανταστική η ερώτηση …αλλά όχι και η απάντηση (που την δίνουμε εμείς)… “Ποιος το ξέρει;;;”