“ΤΑΡΑΞΑΝ” ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ …ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Ρεπορτάζ : Bαλασία Αντωνίτσα – Νίκος Τζούμας
Συντάκτες του Skiathoslife
 
l1480283 l1480269 l1480276
Σε μια πορεία που είχε δυναμισμό και παλμό, εκατοντάδες μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκιάθου διαδήλωσαν ενάντια στην ημιμάθεια και την “αδικαιολόγητη απουσία” του κράτους να τους παρέχει τη μάθηση.
Οι μαθητές στις 12 το μεσημέρι διέσχισαν ειρηνικά την Παπαδιαμάντη και αφού κατευθύνθηκαν στην παραλιακή οδό μέχρι το άγαλμα Ηρώων επέστρεψαν στο Δημαρχείο Σκιάθου.
Εκεί τους περίμενε ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γιαννίτσης ο οποίος παρέλαβε το ψήφισμα των μαθητών (που ήδη έχει αποσταλεί και στο Υπουργείο Παιδείας).
l1480266l1480271l1480287
Ο κ. Γιαννίτσης σε δηλώσεις του στο Skiathoslife και την τηλεόραση Θεσσαλία υποστήριξε τις κινητοποιήσεις των μαθητών και ότι βρίσκονται σε θετική πλευρά. Τόνισε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμαρχο Δημήτρη Πρεβεζάνο και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Σταμέλο να καλυφτούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες αν και είναι αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.
Από την πλευρά των μαθητών ο εκπρόσωπός τους αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις ελλείψεις των καθηγητών και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.